AU CÂȘTIGAT, DIN NOU – Avântul Reghin a câștigat clar în deplasarea de la Turda și se distanțează de locurile retrogradabile

PLAY OUT – LIGA A III-A. Vineri, 15 aprilie 2022, pe Stadionul Municipal din Turda, în meci contând pentru etapa a 3-a a play-out-ului Seriei a 9-a, Sticla Arieșul Turda a pierdut, cu 0-2 (0-1), partida cu Avântul Reghin, mureșenii consemnând prima serie de două victorii consecutive după foarte mult timp. În sezonul regular, reghinenii au pierdut pe acest teren (cu 3-1, în retur) – în tur, Avântul a câștigat la Reghin cu 1-0.

 

Meciul, arbitrat de o brigadă condusă la centru de Silviu Iftode din Fălticeni, a opus o echipă a gazdelor care venea după înfrângeri în ambele meciuri disputate în play-out, unei echipe oaspete care a dat primul semn de revenire etapa trecută, când a învins pe teren propriu Sănătatea Cluj și a luat o opțiune semnificativă pentru menținerea în Liga a III-a (acum, principalele candidate din serie la retrogradarea în Liga a IV-a sunt Sticla Arieşul Turda, intrată în play-out de pe poziția a 4-a, neretrogradabilă, și Unirea 1924 Alba Iulia, intrată în play-out de pe ultimul loc, cu șanse minime de salvare).

 

Pe lângă victoria obținută pe terenul ultimei clasate în play-out, reghinenii au mai bifat câteva obiective pozitive: al doilea meci câștigat consecutiv, primul meci după 5 luni fără gol primit (precendentul a fost în 5 noiembrie 2021, în returul sezonului regular, acasă, cu CS Ocna Mureș) și distanțarea la 6 puncte de al doilea loc retrogradant.

 

Antrenorul Vilmos Stocia a început partida cu următorul 11: Bucin – Luca, Bugnar, S. Chirilă, G. Chirilă, Harko, Suciu, Murar, Baki, Vrabie, Pop.

 

Reghinenii au început jocul mai bine, reușind să deschidă scorul în min. 23, prin Mario Pop, care a reluat în poartă, din 6 metri, o centrare de pe extrema stângă de la George Chirilă. Repriza a doua a fost ceva mai apropiată de nivelul Ligii a III-a, gazdele forțând egalarea, dar portarul Bucin (intervenție în min. 60 la șutul lui Vereș, scăpat singur în poziție centrală) și bara (Florin Dan, min. 64) reușesc să-i mențină pe reghineni în avantaj.

 

Avântul revine în joc și are acțiunile mai periculoase, Chirilă înscriind în min. 85, cu un șut la colțul scurt, golul care a încheiat meciul – mai putea înscrie și Șerbănați (introdus pe final, în min. 73), de la 16 metri, la ultima ocazie a meciului, dar mingea a trecut puțin peste transversală. O victorie care ridică moralul reghinenilor.

 

Sticla Arieşul Turda – Avântul Reghin: 0-2 (0-1), au marcat Mario Pop (min. 23), Cristian Chirilă (min. 85). În etapa următoare, Avântul joacă tot în deplasare, în 22 aprilie, pe Stadionul Cetate, cu AFC Unirea 1924 Alba Iulia.

 

* Foto: @turdanews

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare