LUPTA PENTRU PROMOVARE – Unirea Ungheni egalează în ultimul minut, din penalty, liderul Hunedoara și se pregătește de meciul cu Metalurgistul

PLAY OFF – LIGA A III-A. Sâmbătă, 16 aprilie 2022, pe pe Stadionul Central din Ungheni, în meci contând pentru etapa a 3-a a play-off-ului Seriei a 10-a a Ligii a III-a, CS Unirea Ungheni 2018 a încheiat la egalitate, 3-3 (2-1), meciul cu liderul CS Hunedoara (echipă care se autodenumește Corvinul Hunedoara).

 

În urma partidei, Unirea Ungheni și-a păstrat poziția a 3-a în clasamentul play-off-ului (dar s-au distanțat la 8 puncte de locul 2, care dă drept de participare la semifinalele barajului de promovare), iar hunedorenii, locul 1 și statutul de unica echipă  neînvinsă din Liga a III-a în această ediție de campionat.

 

Oaspeții, veniți la Ungheni cu o galerie de circa 40 de membri ai grupării Peluza Nord, au reușit ce și-au propus: păstrarea invincibilității. Antrenorul Dan Stupar a început partida cu următorul 11: Feier -Pițuc, Bucur, Toboșaru, N’Diasse, Vasiu, Hăjmășan, Constantinescu, Săvoaia,Istrate (cpt.), Astafei. Meciul, arbitrat la centru de Vladimir Nagy din Alba, s-a disputat pe un teren ud (a plouat până înaintea jocului) și a început într-un ritm nebunesc, concretizat prin 3 goluri în primele 20 de minute.

 

Prima mare ocazie de gol a aparținut oaspeților, prin șutul lui Arnăutu (min. 2) de la colțul careului de 16 metri, puțin peste transversala porții apărate de Feier. Însă cei care au deschis scorul au fost gazdele, după ce în min. 6 arbitrul Nagy a acordat lovitură de la 11 metri în urma unui atac prin alunecare în careu, neglijent, al lui Flavius Iacob la Toboșaru. Victoraș Astafei execută fără emoții, în dreapta portarului, imparabil, și este 1-0.

 

Hinedorenii revin în atac și reușesc egalarea în 12, în urma unui corner executat perfect de Neacșa la marginea careului de 6 metri, de unde brazilianul Jairo, turnul de control al apărării liderului, s-a înălțat și a înscris nestingherit, cu capul. Unirea se aruncă în atac și după o pătrundere a lui Istrate în careul lui Lefter, acesta scoate mingea într-o zonă liberă, în prejma punctului de la 11 metri, de unde, nemarcat, Toboșaru înscrie al doilea gol al gazdelor și ultimul al reprizei.

 

De la cabine se iese cu 2-1, avantaj minim pentru Unirea, însă la doar 10 minute de la reluarea jocului căpitanul hunedorenilor, Laurențiu Buș, reușește să restabilească egalitatea, reulând cu capul din careul de 6 metri cornerul executat de Neacșa (un coordonator de joc extrem de ofensiv și creativ). Faza golului egalizator a fost precedată de ratările lui Neacșa (care a șutat din lovitură liberă din lateralul careului de 16, din unghi – min. 51, șut apărat de tânărul Feier) și Petea (șut din 16 metri, central, din pasa aceluiași Neacșa – min. 54, minge deviată de Feier în corner).

 

Apoi, oaspeții preiau conducerea pe tabela de marcaj, în min. 75, prin Aurel Roșu, dintr-o fază precedată de schimbările în grup efectuate de cei doi antrenori (în min. 66, de la Ungheni au ieșit Hăjmășan și Toboșaru și au intrat Ghilă Boșa și Codrea, ultimul adus în iarnă de la FC Brașov). Roșu a înscris dintr-o fază în 3, cu combinația finală făcută cu Simon, care i-a pasat ideal, lăsându-l liber în poziție centrală la 5 metri de poartă. Gol imparabil pentru Feier. 2-3.

 

Când meciul se întrepta spre un deznodământ care nu constituia vreo surpriză, în penultimul minut de joc, după o bâlbă în careul hunedorenilor, Jairo atinge mingea cu mâna, Nagy dictează din nou 11 metri (și îl elimină pe fundașul brazilian), iar Astafei egalează (de această dată a tras în stânga lui Lefter, plecat în dreapta). Meciul se prelungește 4 minute, dar nu se mai întâmplă nimic edificator.

 

Unirea Ungheni – CS Hunedoara: 3-3 (2-1), au marcat Victor Astafei (min. 7- 11 metri, min. 90 – 11 metri), Toboșanu (min. 19) / Jairo Rodrigues (min. 12), Laurențiu Buș (min. 55), Andrei Roșu (min. 75).

 

În celălalt meci al play-off-ului seriei, Metalurgistul Cugir – Viitorul Cluj: 4-0 (3-0). Metalurgistul se distanțează de Unirea Ungheni la 8 puncte în clasament și, cu 6 etape înaintea finalizării play-off-ului, are prima șansăla locul 2, cel care califică echipa la semifinalele barajului pentru promovare (cel mai probabil, adversarul echipei de pe locul 2 din play-off-ul Seriei a 9-a va juca semifinala cu Minaur Baia Mare, echipă care va termina pe locul 1 în Seria a 10-a).

 

În etapa următoare, Unirea Ungheni joacă din nou pe teren propriu, în 22 aprilie de la ora 17.00, cu Metalurgistul Cugir, având șansa de a reduce la 4 puncte diferența dintre cele două echipe și de a lăsa deschisă lupta pentru promovare. Orice alt rezultat în afara victoriei, o lasă pe Unirea în afara primelor două locuri.

 

* Foto: @CS Hunedoara

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare