AU CÂȘTIGAT LICITAȚIA – Polonezii de la Solaris vor livra 10 autobuze hibrid în Reghin

TRANSPORT ÎN COMUN. Compania poloneză Solaris Bus & Coach a câştigat licitaţia organizată de Primăria Reghin şi va livra 10 autobuze hibrid până la sfârşitul primului trimestru al anului 2022. Contractul este în valoare totală de circa 17,5 milioane lei (echivalentul a peste 3,5 milioane de euro).

 

Autobuzele poloneze, produse de unul dintre cei mari producători din Europa, sunt în clasa de emisii Euro 6, au 12 metri lungime, pot transporta până la 90 de pasageri (capacitatea pe scaune fiind de 27 de persoane) și sunt propulsate de un sistem hibrid (un motor de tracțiune de 120 kW și un motor diesel de 151 kW – sistemul propulsor recuperează energia cinetică în timpul frânării și o transformă în energie electrică).

 

Noile autobuze care intră în sistemul de transport în comun din municipiul Reghin sunt echipate cu funcția Stop&Go, care oprește complet motorul când vehiculul staționează (pentru reducerea consumului de combustibil și a emisiilor poluante). Evident, autobuzele sunt dotate cu sisteme de încălzire și aer condiționat, panouri electronice pentru afișarea diverselor informații (despre traseu, dar nu numai), porturi USB duale (la care pasagerii își pot încărca dispozitivelor electronice în timpul călătoriei), dar și senzori de numărare a pasagerilor (util în pandemie, când numărul pasagerilor este restricționat).

 

Liviu DAMIAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare