ALIANȚĂ – Și la nivel județean, pact fățiș UDMR & PNL: noii vicepreședinți ai Consiliului Județean, împărțiți frățește – excepția, Reghin

0
935

PACT UDMR&PNL. Post-alegeri locale și parlamentare, și în județul Mureș (ca și la nivel național) se respectă pactul/alianța UDMR & PNL, excepția fiind consemnată în al doilea municipiu al județului, la Reghin, acolo unde, înaintea alegerilor locale UDMR a semnat o înțelegere cu PSD&ALDE, în urma căreia PSD a susținut în subteranul electoral candidatul UDMR pentru funcția de primar (fostul viceprimar Márk Endre Dezső, care a devenit primar), în schimb PSD (cu doar 2 consilieri locali) primind susținerea fățișă a UDMR pentru alegerea viceprimarului (în persoana lui Dragoș Pui) – fapt anticipat public de msnews, cu o săptămână înaintea producerii, AICI.

 

După ce în municipiul reședință de județ noii viceprimari au fost dați de UDMR (Portik Vilmos László) și PNL (Alexandru György), tot ieri și vicepreședinții Consiliului Județean Mureș au fost aleși, în ultima ședință ordinară a anului, din rândurile acelorași partide politice, fapt anticipat și previzibil, de asemenea. Noii vicepreședinția ai forului deliberativ al județului, condus de Péter Ferenc (UDMR), sunt Kovács Mihály Levente (UDMR) și Ovidiu Georgescu (PNL).

 

Practic, în acest moment, liderul UDMR Mureș Péter Ferenc controlează întreg județul, numindu-și oamenii apropiați/subordonați politic în funcții-cheie: viceprimarul din Târgu Mureș Portik Vilmos László este fostul său șef de cabinet, vicepreședintele CJ Mureș Kovács Mihály Levente (care este președintele executiv al UDMR Mureș, adică mâna dreaptă a lui Péter în structura politică județeană), iar primarul din Reghin, Márk Endre Dezső, este unul dintre udemeriștii puternic susținuți de Péter.

 

Cătălin VISCHI

 ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ