Au început evaluările și planificările pentru bugetul anului 2024

BUGET. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Guvernul a demarat procesul de elaborare a bugetului pentru anul 2024, concentrându-se pe evaluarea și analiza proiectelor și programelor care nu au produs rezultatele dorite. De asemenea, au fost luate în considerare solicitările pentru investiții ce vor fi incluse în bugetul următor.

În contextul acestor eforturi de reevaluare, premierul a subliniat că se vor efectua analize riguroase și că nu sunt excluse măsuri pentru a asigura că banii publici sunt folosiți eficient și în beneficiul cetățenilor. Scopul este să se asigure că bugetul pe anul 2024 va susține proiectele și programele care au impact real și să contribuie la dezvoltarea economică și socială a țării.

De asemenea, premierul Ciolacu a clarificat poziția Guvernului cu privire la modificările fiscale. Acesta a respins scenariul adoptării altor modificări fiscale după intrarea în vigoare a legii pentru care Executivul și-a asumat răspunderea, subliniind importanța predictibilității fiscale pentru mediul de afaceri și stabilitatea economică a țării.

În ceea ce privește ordonanța privind reducerea cheltuielilor publice până la finalul anului, premierul a subliniat că aceasta nu va afecta organizarea evenimentelor publice, cum ar fi târgurile de Crăciun. Potrivit premierului, astfel de evenimente nu reprezintă cheltuieli, ci aduc venituri la buget. Marcel Ciolacu a evidențiat importanța încasării taxelor și a veniturilor generate de astfel de evenimente în beneficiul comunității.

Premierul a estimat că noua lege a pensiilor va fi adoptată de Parlament până la sfârșitul lunii următoare și a menținut data de 1 ianuarie 2024 ca termen de intrare în vigoare a acesteia. Legea va aduce schimbări semnificative în sistemul de pensii din România, cu scopul de a asigura un tratament mai echitabil pentru pensionari și de a consolida sistemul de securitate socială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare