Au început înscrierile la „Hai la Olimpiadă!”, programul pentru pregătirea elevilor pasionați de matematică, fizică sau informatică

EDUCAȚIE. Fundația Nouă ne pasă (anterior Fundația eMAG) a lansat în 2012 Programul „Hai la Olimpiadă!” , cu intenția de a oferi suport tuturor celor care doresc să facă performanță în educație, copii și profesori deopotrivă.
 
S-au deschis înscrierile pentru cea de-a X-a ediție a programului „Hai la Olimpiadă!”, unde sunt așteptați elevi din sistemul public de învățământ pasionați de matematică, fizică sau informatică. Înscrierile se pot face până pe data de 11 octombrie, iar cei selectați se vor putea pregăti gratuit la unul dintre cele 54 de centre de pregătire din 26 de orașe din întreaga țară, sub îndrumarea profesorilor cu experiență pentru pregătirea la nivel competitiv.
 
Înscrierile pot fi realizate online de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor, prin completarea formularului disponibil pe pagina http://www.nouanepasa.ro/inscrieri-hlo.
 
Fiecare centru de pregătire pentru performanță este autonom, iar programul este conceput astfel încât fiecare copil să poată frecventa cursurile unui singur centru.
Cursurile au loc sâmbăta, pe parcursul întregului an școlar. Elevii sunt eligibili pentru centrele din județele în care învață, iar criteriile pentru admitere sunt stabilite la nivelul fiecărui centru de cadrele didactice.
 
Conținutul de predare-învățare este stabilit tot de profesori, la nivelul fiecărui centru, în funcție de nevoile și nivelul fiecărei grupe.
 
 

 

Fundația Nouă ne pasă organizează centre de pregătire pentru performanță în localitățile Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Beclean, Bistrița, Brașov, București, Buzău, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta-Turnu Severin, Hunedoara, Huși, Iași, Năsăud, Oradea, Piatra Neamț, Rădăuți, Roman, Sângeorz-Băi, Suceava, Târgoviște, Târgu Mureș, Timișoara, Vaslui și Vatra Dornei.
 
În 2021, s-au înscris 6.298 de elevi pentru participarea la cursurile centrelor „Hai la Olimpiadă!”, iar 5.865 dintre aceștia au fost selectați și s-au pregătit pentru a face performanță în centrele din întreaga țară. Aceștia au beneficiat de îndrumarea a 347 de profesori, dar și de materialele didactice și infrastructura de lucru de care au nevoie.
De asemenea, fiecare centru de pregătire beneficiază și de un portal, care permite administrarea întregii activități.
 
„Continuăm pregătirile pentru performanță și în anul școlar care tocmai a început. Le-am propus profesorilor cu care colaborăm revenirea la formatul fizic al cursurilor și în cadrul Hai la Olimpiadă!. Le mulțumim tuturor profesorilor implicați și le dorim succes tinerilor pasionați de matematică, fizică și informatică!”, a spus Dorin Agapie, Coordonatorul Programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare