AU ÎNVINS – Unirea Ungheni câștigă la Cluj un meci care contează doar pentru statistică, calificarea la barajul de promovare în Liga a II-a fiind compromisă

0
98

PLAY-OFF LIGA A III-A. Vineri, 13 mai 2022, la Baza Sportivă Dan Anca din Cluj-Napoca, în meci contând pentru etapa a 8-a (penultima) a play-off-ului Seriei a 9-a din Liga a III-a, Viitorul Cluj a pierdut, cu 2-4 (1-4), partida cu Unirea Ungheni. Sublinire: meciurile ultimelor două etape nu mai contează decât pentru statistică, cele două echipe calificate în semifinala barajului de promovare fiind deja stabilite (CS Hunedoara, de pe locul 1 – va juca, cel mai probabil, cu CA Oradea -, și Metalurgistul Cugir, de pe locul 2 – va juca cu Minaur Baia Mare).

 

Meciul, arbitrat la centru de Dragoș Țurcanu din Piatra Neamţ, a fost la discreția oaspeților, cu un lot evident superior, însă a părut doar unul de pregătire pentru viitorul sezon, acesta fiind practic încheiat pentru ambele formații. Unirea a dominat copios prima repriză, înscriind de patru ori consecutiv (prin Dinu, dubla lui Codrea și Iuga), gazdele reducând handicapul de pe tabela de marcaj la finalul reprizei.

 

S-a intrat la vestiare cu 1-4, iar la reluare Unirea a conservat avantajul, unicul gol al reprizei a doua fiind înscris de gazde, prin Roșca, găsit cu o centrare pe jos în interiorul careului mare.

 

Viitorul Cluj – Unirea Ungheni: 2-4 (1-4), au marcat Bogdan Porumb (min. 44), Alexandru Roșca (min. 60) / Cătălin Dinu (min. 8), Marian Codrea (min. 10, min. 18), Angelo Iuga (min. 41). Celalălalt meci al etapei (CS Hunedoara – Metalurgistul Cugir) se dispută sâmbătă, 14 mai 2022. În acest moment clasamentul arată așa (echipele accentuate s-au calificat în semifinalele barajul de promovare):

 

  1. CS Hunedoara: 69 puncte (7 meciuri)
  2. CS Metalurgistul Cugir: 48 puncte (7 meciuri)
  3. CS Unirea Ungheni 2018: 41 puncte (8 meciuri)
  4. ACS Academia de Fotbal Viitorul Cluj: 34 puncte (8 meciuri).

 

În ultima etapă a play-off-ului, Unirea Ungheni va juca, în 20 mai, de la ora 18.00, pe teren propriu, cu CS Hunedoara (echipă neînvinsă în această ediție de campionat și care are prima șansă din cele 4 din seriile 9 și 10 de a se califica în Liga a II-a).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ