REACȚIE – Publicăm un Drept la replică al Primăriei Târgu Mureș deși ni se spune că… am avut dreptate, doar că după aceea au scos sacii de plastic de pe statui

FAPT. Ca urmare a articolului publicat în data de 12 mai 2022 de Redacția publicației online MSnews pe pagina web https://www.msnews.ro/, articol cu titlul: FAPT – Corifeii Școlii Ardelene mai stau 5 săptămâni înfășurați în saci de plastic: dezvelirea grupului statuar în Târgu Mureș, amânată pentru 22 iunie, articol ce este neasumat nominal (n.red., pentru că este un punct de vedere asumat de Grupul Civic al Asociațiilor „Mureș 1918”, fapt subliniat de articol) de altfel, pentru corecta informare a cititorilor dumneavoastră, facem următoarele precizări:

 

Amplasarea, respectiv dezvelirea Grupului Statuar „Școala Ardeleană” este un eveniment deosebit de important pentru comunitatea târgumureșenă. Pentru a sublinia importanța momentului conducerea administrativă, împreună cu  instituțiile de cultură din oraș au decis să încadraze acest moment în cadrul manifestărilor prilejuite de cea de-a 25-a ediție a Zileleor târgumureșene.

 

În momentul de față, locația care găzduiește amplasamentul Grupului Statuar “Școala Ardelenă”  din Piața Victoriei, este în proces de reorganizare, lucrările la șantier fiind în plină desfășurare. Menționăm faptul că lucrările la soclul amplasamentului au fost condiționate de condițiile meteo, iar statuia lui Nicolae Bălcescu a fost transportată în vederea recondiționării, pentru a fi pregătită, la rândul ei, pentru noua locație de amplasament.

 

Într-adevăr, grupul statuar a fost acoperit cu folii de protecție însă, astăzi, 13 mai, s-a efectuat recepția lucrării, iar foliile au fost înlăturate pentru ca publicul larg să îl poată admira.

 

Autoritatea locală îi invită și prin intermediul prezentului Drept la replică pe toți cei care doresc să ia parte la evenimentul de inaugurare,  eveniment care se va desfășura în data de 22 iunie 2022, ora 17.00, în Piața Victoriei.

 

Serviciul Relații Interne și Internaționale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare