FAPT – Corifeii Școlii Ardelene mai stau 5 săptămâni înfășurați în saci de plastic: dezvelirea grupului statuar în Târgu Mureș, amânată pentru 22 iunie

INAUGURARE AMÂNATĂ. Dezvelirea Grupului Statuar „Școala Ardeleană”, anunțată inițial de conducerea administrativă a municipiului Târgu Mureș pentru 13 mai 2022, a fost amânată pentru 22 iunie 2022, în preajma Zilelor Târgumureșene. În urma deciziei, Grupul Civic al Asociațiilor „Mureș 1918” a remis un comunicat public, pe care-l redăm mai jos:

 

“Regretabil faptul că aceste vești nu sunt comunicate din timp, și mai regretabil că nu se realizează o promovare adecvată evenimentelor cu semnificație marcantă pentru comunitatea românească din Târgu Mureș.

 

Un eveniment oricum amânat, având în vedere că termenul de finalizare al amplasării statuii inițial votat de către Consiliul Local la 30 marite s-a decalat cu câteva săptămâni, constatăm că se are în vedere o nouă amânare, timp de două luni. Este jignitoare însă starea de fapt, întrucât grupul statuar va sta două luni de zile învelit în saci de nailon, complet inestetici și fără nici un temei. Solicităm totuși o rezolvare mai elegantă a acestei situații, întrucât această stare de fapt prelungită, respectiv acoperirea monumentelor românești cu saci de gunoi nu poate decât să denote lipsă de respect și recunoștință.

 

De asemenea, sperăm că adminsitrația va avea responsabilitatea și conștiința de a invita la momentul dezvelirii reprezentanți ai ambelor biserici românești, ortodoxă și greco-catolică, întrucât astfel de momente trebuie să unească comunitățile iar nu să dezbine sau monopolizeze. De asemenea, ar fi de bun augur invitarea la cuvânt a reprezentanților asociațiilor culturale românești din Târgu Mureș, organizații care încă mai țin flacăra culturii naționale aprinsă în orașul nostru.

 

Totodată, atragem atenția asupra amplasării statuii lui Nicolae Bălcescu pe Bulevardul Cetății, conform hotărârii de consiliu local votată și aprobată de către administrație, termenul stabilit fiind cel de 30 august, așadar ne despart numai câteva luni până la acel moment, iar lucrările în acest sens nu par a evolua în ritmul necesar”.

 

msnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare