DECIZIE – Un nou retail park se deschide în Reghin: Grupul polonez Scallier deschide în 2023 Funshop Park Reghin

INVESTIȚIE RETAIL – REGHIN. Grupul polonez Scallier a prezentat planul de dezvoltare pe termen scurt în România, decizia conducerii grupului, orientat în principal spre deschiderea de parcuri de retail în orașe mai mici, cuprinzând și construirea și deschiderea Funshop Park Reghin în anul 2023. Polonezii de la Scallier au pătruns pe piața românească de retail în 2021, cu Funshop Park Roșiorii de Vede, iar în acest an vor finaliza proiectele din Turda, Timișoara și Vaslui, urmând ca în 2023 să deschisă alte 6 retail parkuri, în orașele Moșnița, Arad, Ploiești, Otopeni, Ovidiu și Reghin.

 

Conform datelor anunțate de Scallier, cele 11 parcuri de retail vor însuma o suprafață închiriabilă de peste 90.000 mp – un Funshop Park este edificat cu o suprafață închiriabilă medie de 8.000 – 9.000 mp (de exemplu, proiectul de la Turda, aflat în construcție în urma unei finanțări de 8 milioane de euro obținute de la OTP Bank, este proiectat cu 18 magazine pe 9.000 mp suprafață construită, investiția fiind făcută pe un teren de 24.000 mp, pe lângă galeria de retail urmând să fie construită și o parcare de 270 de locuri).

 

Cei mai mari chiriași de spații comerciale din parcuri construite și comercializate de Scallier în România includ lanțuri internaționale de retail Sinsay, KiK, Pepco, Jysk, Deichmann, Hervis, New Yorker, TEDi, DM și CCC, precum și lanțuri românești precum Flanco și Agroland, sau antreprenori locali, inclusiv cei din sectorul catering (Dabo Doner, City Doner și Bun de Tot).

Adrian Aleman, director de Dezvoltare Scallier în România, a precizat că parcurile de retail implementate Scallier în România vin să substituie decalajul pieței, cauzat de lipsa imobiliarelor comerciale moderne, în multe orașe medii și mici. Grupul Scallier a fost fondat în anul 2011, fiind specializat în managementul investițiilor în sectorul de reail.

 

Liviu DAMIAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare