AU PROMOVAT – CS Târgu Mureş 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898 s-a impus și la Gheorghieni și a promovat în Liga a III-a

0
153

OBIECTIV ÎNDEPLINIT. Sâmbătă, 25 iunie 2022, pe Stadionul Municipal din Gheorghieni, în meci retur al barajului de promovare în Liga a III-a, CS Gheorgheni – Városi Sport Klub Gyergyó (campioana județeană din Harghita) a pierdut, cu 3-6 (3-2), partida cu CS Târgu Mureş 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898 (campioana județeană din Mureș). Echipa târgumureșeană, care s-a impus și în meciul tur, cu 4-1 (2-0), a promovat, cu scorul total 10-4, fiind cea de-a treia echipă din județul Mureș, împreună cu Unirea Ungheni și Avântul Reghin, care va activa în sezonul 2022-2023 în Liga a III-a.

 

Meciul, condus de o brigadă de arbitri din Iași care l-a avut la centru pe Vlad Baban, a adus în tribune și circa 80-100 de suporteri ai formației târgumureșene, care părea să nu întâmpine probleme în privința calificării, după rezultatul din tur. Totuși, cu două minute înaintea pauzei, gazdele conduceau cu 3-1 și aveau de recuperat un singur gol pentru a trimite dubla în prelungiri (pentru covăsneni au marcat Andrei Țepeș în min. 4, târgumureșenii au egalat prin Alexandru Oprea în min. 30, iar Czimbalmos Zalán a dus scorul la 3-1 după golurile din minutele 33 și 43.

 

Târgumureșnii au fost readuși în meci după golul marcat în finalul reprizei, prin Tamás Moldován, iar la cabine s-a intrat cu gazdele în avantaj minim: 3-2. A doua repriză a fost dominată de oaspeți, CS Târgu Mureş 1898 reușind să egaleze repede, prin Vlad Bujor, în min. 59, iar apoi să se distanțeze prin golurile lui Andrei Moldovan (min. 77), Ciprian Gliga (min. 80) și din nou Vlad Bujor (min. 83).

 

De la gazde, Andrei Țepeș a irosit șansa reducerii din handicap, ratând un penalty, iar de la oaspeți, Mihály Zoltán a fost eliminat, după ce a văzut cartonașul roșu pentru lovirea brutală a unui adversar. Istoria va consemna însă doar esențialul: CS Târgu Mureş 1898 – Marosvásárhelyi SE 1898, campioana județeană din Mureș, a promovat în Liga a III-a, acolo unde va fi repratizată, cel mai probabil, în seria celorlalte două echipe mureșene, Unirea Ungheni și Avântul Reghin.

 

CS Gheorgheni / Városi Sport Klub Gyergyó – CS Târgu Mureş 1898 / Marosvásárhelyi SE 1898: 3-6 (3-2), au marcat Andrei Țepeș (min. 4), Czimbalmos Zalán (min. 33, min. 43.) /Alexandru Oprea (min. 30), Moldován Tamás (min. 45), Vlad Bujor (min. 59, min. 83), Andrei Moldovan (min. 77), Ciprian Gliga (min. 80).

 

* Foto: @Portik Csaba via Székelysport.ro

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ