Prof. Dr. Horațiu Suciu și echipa de transplant de la IUBCvT

AU REUȘIT, DIN NOU – Cel de-al doilea transplant de cord din 2020, finalizat cu succes de echipa medicului mureșean Horațiu Suciu

TRANSPLANT DE CORD. Echipa de transplant de la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgență de Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mureș, condusă de șeful Clinicii, profesor doctor Horațiu Suciu, a finalizat cu succes cel de-al doilea transplant de cord din 2020 din România.

 

Primul transplant de cord din România a fost realizat de acceași echipă, în urmă cu doar câteva zile (în 13 ianuarie, când o femeie în vârstă de 40 de ani a primit inima unui băiat în vârstă de 15 ani din Galați).

 

Cel de-al doilea transplant de cord din 2020 din România s-a finalizat după o intervenție care a durat aproximativ 5 ore și jumătate și a fost catalogat de dr. Suciu ca fiind o operație reușită.

 

Cel care a primit o șansă la viață este un pacient de 36 de ani din Suceava, diagnosticat în urmă cu 8 ani de insuficiență cardiacă progresivă. Donatorul a fost un tânăr de 28 de ani, aflat în moarte cerebrală la Secţia Clinică ATI a Spitalului de Urgență din Târgu Mureș.

 

În 2018 și 2019, în România s-au efectuat doar câte 6 intervenții de transplant de cord, toate reușite și toate la Clinica de Chirurgie Cardiovasculară a IUBCvT Târgu Mureş.

 

Andrada VLAS

8 comments
  1. Felicitări pentru reușită și la cit mai multe intervenții cu succes, multă sănătate și putere de munca, stimă domnilor doctori…

  2. Poate nu vom mai fi nevoiți să plecăm din țară pentru a ne face bine,spre ex.in Germania.Să stăm în țara noastră și să nu primim vestea că șansele sunt de 1/100 să trăim, să mergem în disperare în străinătate să ne salvăm viața.Si cei care au nevoie de o șansă la viață,să trăim, dar nu pe un sac de bani,că nu suntem niște oameni de bani gata ,ci niste bieți amărâți cu pensii sociale.Sa se lucreze cu CNAS-ul.Mult succes echipei și multe reușite pentru cei care au nevoie de o nouă șansă,eu am fost una dintre acele persoane cu șanse de 1/100 la Fundeni și am ajuns la Koln-Germania după un an de bătut pe la ușile tuturor spitalelor din România.

    1. Sînt si eu in Germania si am nevoie de transplant de rinichi dv ce probleme de sanatate aveti si la ce spital din germania va.ti facut bine va rog frumos sami raspundeti

  3. DORESC MULTĂ SĂNĂTATE MEDICILOR DE LA TG MUREȘ,,,,,,, MULTĂ SĂNĂTATE ȘI VIAȚĂ LUNGĂ,,,,, POATE AM ȘI EU O ȘANSĂ,,,,, AM NEVOIE DE TRANSPLANT DE CORD,,,,,, LA DOAR 45 DE ANI,,,, INIMA MEA MAI POMPEAZĂ SANGE ÎNTRE 12 ȘI 15% ,,,,,, MIOCARDUL ESTE FOARTE ÎMBĂTRÂNIT,,,,,,, IAR MEDICAMENTATIA NU PREA MAI DĂ RANDAMENT,,, IAU MEDICAMENTE ZILNIC DIN 2015,,,,,,…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare