Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

BANII TĂI – Primăria Târgu Mureș a reluat licitația pentru pază, estimând plata a 21 de milioane de lei, cu 3,5 milioane de lei mai mult decât în noiembrie 2019

LICITAȚIE RELUATĂ. Paza pentru cele 56 de obiective administrate de municipalitatea Târgu Mureș a fost din nou scoasă la licitație de administrația controlată de primarul Dorin Florea (ALDE), după ce în noiembrie 2019 licitația a fost sistată/retrasă după doar câteva zile.

 

Numai că dacă în noimebrie 2019 administrația Florea estima că va plăti, timp de 4 ani (este vizat un contract-cadru pe această perioadă de timp), pentru acest serviciu 17,4 milioane de lei + TVA (exact: 17.429.760 lei + TVA), acum suma a fost considerabil gonflată.

 

Actuala estimare/disponibilitate de plată pentru paza obiectivelor orașului în 4 ani este de aproape 21 de milioane de lei + TVA (exact: 20.915.712 lei + TVA, echivalentul a 4.375.671 euro + TVA), adică o sumă mai mare cu 16,67% (cuantificat în bani, cu aproape 3,5 milioane de lei mai mult).

 

Obiectivele au fost împărțite în trei loturi, cea mai mare sumă fiind oferită pentru lotul care vizează paza a 14 obiective din administrarea Serviciul Public de Utilităţi Municipale (SPUM), printre care Cetatea, Cinema, Teatrul de Vară, Platoul Cornești, 4 cimitire (Sângeorgiu de Mureș, Livezeni, Remetea și Central), Piața de vechituri, Parcul Municipal, două stadioane: 9.020.592 lei + TVA.

 

Celelalte două loturi cuprind unitățile de învățământ din oraș (34 de obiective – valoarea estimată a contractului de pază pe 4 ani fiind 7.568.640 lei + TVA) și opt obiective administrate de alte servicii ale Primăriei (printre care Grădina Zoologică, ștrandul Weekend, Serele, Evidența Persoanelor etc. – valoarea estimată a contractului de pază pe 4 ani fiind 4.326.480 lei + TVA).

 

Oficial, pot exista trei câștigători. Practica de până acum indică faptul că o singură firmă va câștiga licitația – oricum, oferte se pot depune până în 17 februarie 2020.

 

După anularea licitației din noiembrie 2019, administrația Florea s-a grăbit să semneze, în ziua de Revelion (!), două contracte valabile pe 4 luni cu sereleul BS Pază și Protecție (controlată de familia Judit și Alexandru Ballai) – o firmă de casă cu contracte deja tradiționale cu Primăria Târgu Mureș și care și până atunci a prestat acest tip de servicii (practic, s-a păstrat continuitatea) -, în valoare totală de aproape 450.000 de lei (exact: 448.303,11 de lei, echivalentul a 94.000 de euro). Contractele se referă la paza a 10 cimitire, parcuri și stadioane, obiective aflate în administrarea a două servicii ale municipalității (respectiv, SPUM și ASPZV).

 

Lăsăm aici pronosticul msnews, publicație de regulă inspirată în privința aniticipărilor de acest fel, în privința marelui câștigător al licitației, cu mult timp înainte de finalizarea jurizării, urmând să verificăm veridicitatea informației la momentul declarării oficiale a verdictului: BS Pază și Protecție SRL Târgu Mureș.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare