Kelemen Hunor

STRATEGIE – Kelemen Hunor anunță planul PCM și PPMT de a fuziona și acorduri politice ale UDMR „pentru recâștigarea Primăriei Târgu Mureș”

ALEGERI LOCALE 2020. Principala temă a președintelui UDMR Kelemen Hunor la Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU), care a avut loc în 18 ianuarie 2020 la Miercurea Ciuc, a fost alegerile din iunie 2020 și strategia Uniunii de a-și menține numărul de primari existent în contextul în care alegerile locale în două tururi (modificare asumată de Guvern) “contravin intereselor comunității maghiare, pentru că putem pierde 20% dintre primarii pe care îi avem”.

 

Un alt fapt care ar putea duce la scăderea numărului actual de primari UDMR constă, susține Hunor, în strategia celorlalte două partide maghiare, PCM și PPMT, de a fuziona. Președintele UDMR a subliniat că, în acest context, Uniunea “trebuie să fie în stare să ajungă la acorduri, pentru a recâștiga Primăria Târgu Mureș (n.red., unde UDMR Mureș l-a nominalizat deja pe candidat în persoana lui Soós Zoltán, directorul Muzeului Județean) și a păstra Primăria Satu Mare”.

 

Hunor a recunoscut interesul UDMR de a păstra alegerile locale într-un singur tur, fapt pentru care a condiționat susținerea moțiunii PNL care a dus la căderea Guvernului PSD de nemodificarea legislației electorale (cel puțin nu prin ordonanță de urgență sau asumarea răspunderii, adică exact ceea ce a făcut Guvernul PNL condus de Ludovic Orban), admițând însă că ambele variante de alegeri (într-un tur, sau în două tururi) sunt legitime.

 

UDMR și-a fixat și calendarul nominalizării candidaților pentru alegerile locale, termenul la care aceștia vor fi stabiliți până la jumătate lunii martie.

 

Vali STOICA

1 comment
  1. Chiar dacă Kelemen Hunor nu cere rectificare niciodată, ar fi timpul ca jurnaliștii români mâcar atât să învețe despre o minoritate etnică, care trăiește de 100 de ani în România, și despre care doresc să scrie, că forma numelui maghaiar nu este ca la români. În cazul președinteli UDMR, Kelemen este numele, iar prenumele este Hunor. Este foarte pervers din partea majorității, că folosește exact invers numele nostru. Hunor a făcut, a spus, etc. Este ca și când ai spune că prim ministrul Ludovic, fostul președinte Traian a spus a făcut, etc. este foarte trist, că după 30 de ani de la revoluție încă suntem la acest stadiu de „înțelegere”. Dar de fapt nici predecesorul lui Kelemen (și nu Hunor), exact asta făcea, niciodată nu cerea rectificare, când jurnaliștii i se adresau: „domnule Bella”. Totuși în cazul Mures news mă așteptam la mai mult, nu este la „nivelul” Cuvântul Liber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare