INVESTIȚIE – Pod nou în județul Mureș, în valoare de peste 4 milioane de lei

FÂNTÂNELE. Vechiul pod din lemn care traversează Târnava Mică făcând legătura între satele Viforoasa și Roua, ambele aparținând administrativ comunei mureșene Fântânele, va fi demolat și înlocuit cu un nou pod din beton. Investiția este estimată de administrația locală, care a introdus lucrarea în licitație prin procedură simplificată, la aproape 4 milioane de lei + TVA (exact: 3.931.812,54 de lei + TVA).

 

Constructorul podului (situat pe drumul de legătură DC 46) va fi desemnat în urma analizării ofertelor firmelor interesate după criteriul „Cel mai mic preț” și, conform contractului, va face proiectarea, va obține acordurile/avizele/autorizațiile necesare și va efectua construcția propriu-zisă (care cuprinde demolarea vechiului pod, execuția unui pod provizoriu, amenajarea albiei râului, rampe de acces și noul pod).

 

Actualul pod din lemn peste Târnava Mică, care face legătura între localitățile Viforoasa și Roua, are 49 de metri lungime și a fost edificat în anul 1970, fiind apoi refăcut, în anul 1998, după ce a fost distrus în urma calamităților naturale.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare