SEMNAL – Judecătorii de la Tribunalul Mureș își suspendă activitatea și boicotează alegerile locale, ca protest la eliminarea pensiei de serviciu

0
514

DECIZIE. Adunarea Generală a Judecătorilor Tribunalului Mureş a decis astăzi, 21 ianuarie 2020, ca începând de luni, 27 ianuarie 2020, să își suspende activitatea amânând TOATE cauzele de pe rolul instanței, cu excepţia celor care au caracter urgent (pe care nu le pot amâna, pentru că ar încălca legea). De asemenea, magistrații mureșeni refuză să facă parte din birourilor electorale.

 

Boicotul (argument suplimentar al raționamentului domnului Orwell – parafrazându-l: “Toți cetățenii/bugetari sunt egali, dar unii-s mai egali decât alții”) este cauzat de “intenţia vădită a legiuitorului de a abroga dispoziţiile legale privind acordarea pensiei de serviciu a magistraţilor”, care “este o componentă a independenţei justiţiei, o garanţie a statului de drept, în acord cu prevederile Curţii Constituţionale”.

 

Cel mai probabil, boicotul se va extinde la nivel național și, probabil, ca-n cazul tăierilor masive din salariile bugetarilor din timpul Guvernului de tristă amintire Boc, va avea succes – și atunci, judecătorii au decis că e bine să se taie salariile bugetarilor, a tuturor bugetarilor, mai puțin ale lor. Raționamentul lui Orwell, după 65 de ani (Ferma animalelor – 1945), este mai actual ca nicicând.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ