Au sosit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari

SĂNĂTATE. Casele Județene de Pensii au anunțat că în luna august au sosit noi bilete de tratament balnear pentru pensionari. Aceste bilete de tratament sunt asigurate pentru pensionarii și asigurații sistemului public de pensii, în unitățile de tratament balnear aflate în proprietatea Casei Naționale de Pensii Publice.

În total, se estimează că vor fi disponibile aproximativ 120.000 de bilete de tratament balnear în acest an, prin Casa Națională de Pensii Publice. Aceste bilete reprezintă o formă de protecție acordată pensionarilor, deoarece aceștia vor plăti doar 50% din valoarea pensiei pentru tratament, iar diferența va fi suportată din bugetul asigurărilor naționale de stat.

Pentru a solicita aceste bilete de tratament balnear, pensionarii și asigurații sistemului public de pensii trebuie să completeze o cerere, pe care o pot descărca de pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice. Suma alocată pentru tratamentul balnear al pensionarilor a fost majorată față de anul precedent, astfel că mai mulți pensionari pot beneficia de aceste bilete.

O solicitare de clarificări i-a fost adresată ministrului Muncii și Solidarității Sociale cu privire la diminuarea numărului de bilete de tratament balnear în anul 2023, în contextul în care necesitatea tratamentelor balneare este în creștere, iar numărul pensionarilor cu boli cronice este în creștere. Se sugerează că ar trebui luate în considerare măsuri pentru creșterea numărului de bilete de tratament balnear disponibile pentru beneficiari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare