Automatică și Informatică Aplicată (VIDEO)

EDUCAȚIE. Automatica este o ramură a Ingineriei Sistemelor, care cuprinde o gamă variată de metode și tehnologii utilizate cu scopul de a reduce intervenția directă a omului în desfășurarea diferitelor procese tehnice.

În acest context, programul de studii Automatică și Informatică Aplicată din cadrul Facultăți de Inginerie și Tehnologia Informației, UMFST G.E. Palade Tg. Mureș, pregătește ingineri capabili să conceapă și să dezvolte soluții complete de automatizare pentru diferite ramuri industriale. Acest lucru se realizează într-o abordare integrată la nivel hardware și software.

O direcție specială în pregătirea studenților o constituie conducerea proceselor cu ajutorul sistemelor de calcul specializate (microcontrolere, automate programabile, calculatoare de proces) și a tehnologiilor informatice.

Astfel, prin numărul mare de ore alocate disciplinelor cu specific informatic, dar și prin utilizarea unor medii software dedicate, studenții dobândesc abilități practice pentru dezvoltarea de soluții software pentru o gamă largă de aplicații cum ar fi: analiza și prelucrarea datelor, modelarea și simularea sistemelor, aplicații web, aplicații de monitorizare, control și nu numai.

https://youtu.be/QVDj7yaqyXg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare