AUTORIZAT – Începe reabilitarea fostului restaurant „Cocoșul de Aur”: finalizarea, în doi ani, finanțarea, 1,5 milioane de euro

0
1125
Restaurant „Cocoșul de Aur” (foto: Romur)

REABILITARE. Proprietarul fostului restaurant “Cocoșul de Aur” din Tîrgu Mureș, Cosmin Pop (prin firma Romur), susține că, după doi ani și jumătate de demersuri administrative, firma pe care o controlează a intrat în posesia autorizației de construcție pentru reabilitarea imobilului edificat de berarul Bürger Albert, o impozantă figură a urbei de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

 

Pop susține că imobilul, un monument istoric situat pe strada Călărașilor, acum o ruină, va fi complet restaurat în doi ani (adică până în decembrie 2021) și că investiția este estimată la 1,5 milioane de euro, urmând să fie susținută exclusiv din surse proprii. Pop a achiziționat imobilul în 2015, prin firma pe care o controlează, anunțând că dorește să o reabiliteze și să o modernizeze.

 

 

Pentru a motiva situația actuală, care este similară sau poate chiar mai gravă decât în 2015, Pop a enumerat etapele parcurse pentru obținerea acordurilor legale pentru restaurare: iulie 2015: Achiziție imobil; august 2015: Certificat de urbanism – Restaurare clădire – amenajări interioare, amenajare incintă, împrejmuire; octombrie 2015 – iunie 2016: Întocmire studiu istoric; martie-iunie 2016: Întocmire studiu de piatră; mai-august 2016: Releveul degradărilor și expertiză tehnică a imobilului; septembrie 2016 – aprilie 2017: Studii de marketing și fezabilitate, în vederea stabilirii temei finale de proiectare; martie-aprilie 2017: Expertiza biologică și Studiu de parament; mai 2017: Demararea lucrărilor de proiectare; noiembrie 2017: Certificat de urbanism – Restaurare și reabilitare imobil și amenajări exterioare; ianuarie 2018: Schimbare soluție și obținerea Certificatului de urbanism – Amenajări interioare, mansardare în volumul podului existent, extindere clădire cu spații de cazare și restaurant, amenajare incintă, împrejmuire, branșamente utilități; martie-aprilie 2018: Obținerea acordurilor furnizorilor de utilități; aprilie-mai 2018: Obținerea acordurilor notariale ale vecinilor asupra proiectului; august 2018: Prezentare spre avizare către Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Sibiu, proiect fiind retrimis spre modificare; septembrie 2018: Avizarea proiectului de către Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Sibiu; octombrie 2018: Întocmirea și depunerea documentației pentru Autorizația de construire; noiembrie 2018: Obținerea Autorizației de construire.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ