Autostrada A8 – primul lot intră în etapa de proiectare pe 31 mai 2024

ȘTIRI. Proiectul ambițios al Autostrăzii Unirii (A8) din România continuă să avanseze, cu anunțuri importante despre începerea etapelor cheie în construcția acesteia. Potrivit declarațiilor directorului general al CNAIR, Cristian Pistol, etapa de proiectare pentru primul lot al autostrăzii va începe pe 31 mai 2024.

Primul lot, care acoperă distanța între Târgu Mureș și Miercurea Nirajului pe o lungime de 24 de kilometri, marchează un punct crucial în dezvoltarea infrastructurii rutiere din România. Contractul pentru acest lot, finanțat prin PNRR, are o durată de 30 de luni, cu primele 6 luni dedicate proiectării și următoarele 24 de luni pentru etapa de execuție.

Potrivit lui Cristian Pistol, antreprenorul desemnat, NUROL INSAAT VE TICARET A.S, va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru finalizarea lucrărilor de construcție a acestei secțiuni vitale a autostrăzii A8.

Acest anunț vine în urma unor eforturi considerabile și a unui apel public din partea Asociației Moldova vrea Autostradă pentru accelerarea procesului de emitere a ordinului de începere a lucrărilor. Cu toate acestea, autoritățile relevă o determinare fermă de a duce la îndeplinire acest proiect vital pentru infrastructura țării.

Pe lângă prima secțiune, alte două loturi, Miercurea Nirajului – Sărățeni și Pipirig la Leghin, sunt programate să fie lansate în licitație în cel mult două luni. Aceste progrese semnificative sunt esențiale pentru conectarea regiunilor și îmbunătățirea rețelei rutiere din România.

Autostrada Unirii (A8) reprezintă un angajament major pentru dezvoltarea infrastructurii naționale și promisiunea unui viitor mai bun pentru mobilitatea și conectivitatea țării. Odată finalizată, această autostradă va facilita călătoriile și transportul de mărfuri între regiuni, promovând dezvoltarea economică și socială în întreaga țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare