Autostrada Suceava-Buzău: două loturi ar putea fi finalizate anul acesta din totalul de 453 km

CONSTRUCȚII. Mult așteptata Autostradă a Moldovei este tot mai aproape de a deveni realitate. Cei 453 de kilometri planificați vor conecta orașe precum Suceava, Bacău, Focșani și Buzău.

Se lucrează intens la Autostrada A7, denumită și Autostrada Moldovei, în special pe secțiunea Buzău-Focșani, care este formată din patru loturi. Loturile 1 și 4, cele de la capete, au termen de finalizare în decembrie 2024, iar loturile 2 și 3, cele din mijloc și cele mai lungi, au termen de finalizare în aprilie 2025. Pe lotul 2, în zona Râmnicu Sărat, stadiul lucrărilor a ajuns la 37%.

Ministrul Transporturilor și Premierul României, în timpul ultimei lor vizite pe șantier, au dat asigurări că se va circula pe secțiunea Buzău-Focșani până la finalul acestui an. Totuși, constructorul a menționat că speră să atingă acest obiectiv, fără a oferi garanții ferme, având în vedere termenul oficial de finalizare în aprilie 2025. Pe lotul 2, unde stadiul lucrărilor este la 37%, vor fi construite 12 poduri, cel mai lung având aproximativ 800 de metri și trecând peste râul Râmnic și DN22.

Valoarea totală a acestei secțiuni de autostradă se ridică la 1,3 miliarde de lei, iar termenul de finalizare completă este aprilie 2025.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare