AUTOSTRADA TRANSILVANIA (A3) – Strabag a terminat lucrarea: luni, 6 decembrie, se recepționează tronsonul Târgu Mureș – Ungheni

0
539

CU 4 LUNI MAI DEVREME. Firma Strabag a finalizat cu 4 luni înainte de termen lucrările la tronsonul Târgu Mureș – Ungheni din A3 (Autostrada Transilvania), iar comisia CNAIR va recepționa proiectul luni, 6 decembrie 2021, fapt confirmat de directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

 

Lotul Târgu Mureș – Ungheni are o lungime de 4,5 kilometri, în contractul cu Strabag fiind prevăzută și construirea unui drum de legătură cu două benzi pe sens, în lungime de 4,7 kilometri.

 

Pe ruta Târgu Mureș – Cluj-Napoca a A3 mai lipsesc circa 16 km, între Chețani (jud. Mureș) și Câmpia Turzii (jud. Cluj), lucrare aflată la stadiul fizic de execuție de 37% (contractul a fost reziliat cu firma insolventă Straco. Primul contract de execuție al A3 a fost semnat în decembrie 2003 cu firma americană Bechtel, contract reziliat în 2013.

 

În 2016 s-a semnat un nou contract, cu asocierea de firme Lemacons & Vega, însă și acesta a fost reziliat în 2016. În fine, actualul contract semnat cu Strabag a început în 29 mai 2020 și lucrarea avea termen de finalizare în aprilie 2022, însă firma germană a încheiat lucrările, pentru care va primi 192 de milioane de lei + TVA (cu 92 de milioane de lei mai puțin decât estimase CNAIR!), în doar 16 luni (din 22 iulie 2020 când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, până la finalul lunii noiembrie 2021).

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ