Autoturisme noi și sistem de camere de ultimă generație pentru Poliția Locală Târgu Mureș

COMUNICAT DE PRESĂ. Patru mașini de patrulare noi, 44 de camere de supraveghere în rețea și un software de planificare și monitorizare, în timp real, au fost achiziționate de Poliția Locală Târgu Mureș pentru a deservi populația într-un mod mai rapid și mai eficient.

Cu aceste echipamente Poliția Locală are posibilitatea de a folosi tehnologia secolului XXI pentru oferirea unui serviciu de calitate. Achiziția de echipamente și funcționarea Poliției Locale este ajutată într-o mare măsură și de faptul că, în conformitate cu viziunea noastră strategică pentru viitor, aceasta are acum personalitate juridică proprie, datorită inițiativei noastre de descentralizare a actului administrativ“., a declarat primarul.

În contextul digitalizării urbane, noua instituție cu personalitate juridică proprie a instalat 30 de camere de supraveghere în spațiile publice de pe Platoul Cornești și 30 la Grădina Zoologică. În plus, se are în vedere și încheierea unui contract-cadru pentru instalarea de camere de supraveghere publice suplimentare în apropierea coșurilor de gunoi și a locurilor de joacă.

Portik Vilmos, viceprimarul responsabil de coordonarea activităților Poliției Locale, a subliniat că instituția lucrează în interesul comunității și în strânsă colaborare cu aceasta iar munca acesteia nu poate fi făcută într-un mod eficient decât dacă dispune de instrumentele tehnice necesare, echipamente, precum și sisteme și dotări funcționale moderne.

Scopul nu este de a face raiduri și de a pedepsi, ci de a preveni, iar rapiditatea și eficiența comunicării este un factor cheie în construirea încrederii reciproce. În acest scop am extins facilitățile de raportare a reclamațiilor, profitând de posibilitățile moderne, digitale, iar anul trecut am achiziționat sisteme de comunicație de ultimă generație tip walkie-talkie-uri cu rază lungă de acțiune și integrabile. În prezent am achiziționat 4 mașini de patrulare, 44 de camere de supraveghere publică de înaltă rezoluție și un software de planificare și monitorizare în timp real. Următorul pas în strategia noastră este conectarea camerelor de supraveghere achiziționate de diferitele subunități într-o rețea integrată, pentru a armoniza software-ul.”, a declarat viceprimarul.

Noile dotări ale Poliției Locale sunt: 4 autoturisme Dacia Sandero Stepway Euro 6 echipate standard cu sisteme de avertizare acustice și optice; 44 de camere de supraveghere (SpeedDome IP 5 Mpx AI, PTZ IP 5 Mpx, cameră de securitate 180 Bullet, cameră video IP 5 Mpx); softul INGEAA SAFETY pentru planificarea și monitorizarea în timp real a activităților ofițerilor din teren, precum și pentru acțiune și raportare rapidă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare