Avalanșă de susținere pentru Simona Halep după acuzația de dopaj

SPORT. Mesajele de susținere pentru Simona Halep au inundat sfera publică după ce celebra jucătoare de tenis a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă la US Open.
 
“Te susțin 100% în această luptă, Simona. Până la capăt”, a declarat Patrick Mouratoglou, antrenorul de tenis al Simonei Halep, într-o postare pe Instagram.
 
Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei, a postat și el un mesaj de susținere. “NU există nicio șansă ca Simona să fi luat cu bună știință sau în mod intenționat vreo substanță de pe lista celor interzise. Niciuna. Zero!”, a scris Cahill.
“Integritatea Simonei este ireproșabilă, își respectă colegii, iubește jocul și are întotdeauna picioarele bine înfipte în pământ ca o campioană umilă și accesibilă”, a adăugat el.
Cahill a remarcat, de asemenea, modul în care Simona se stresa în legătură cu orice medicament sau supliment care i se dădea și îi cerea personalului ei să verifice de trei ori.
 
Toni Iuruc, fostul soț al Simonei, a confirmat punctul de vedere al lui Cahill într-un mesaj ulterior. “Simona era obsedată să nu facă greșeli. […] Nici măcar nu bea apă dacă sticla nu era sigilată.
Întotdeauna o desigila cu mâna. Era mereu atentă. Nu lua nici măcar vitamina C fără să întrebe mai întâi medicul”, a spus Iuruc, citat de GSP.
 
Jucătoarele române de tenis Sorana Cîrstea, Jaqueline Cristian și Mihaela Buzărnescu au scris și ele mesaje de susținere pentru Simona Halep. “Sper să lupte și să facă lumină în acest caz, pentru ea și pentru sportul nostru drag. WADA (Agenția Mondială Antidoping) este o entitate foarte profesionistă care o va ajuta să afle adevărul”, a spus Cîrstea, care ocupă locul 39 în clasamentul de simplu feminin.
 
Unele personalități politice din România au intervenit și ele în situația lui Halep. “Nu o cunosc personal pe Simona Halep, dar i-am urmărit cariera și comportamentul pe teren și în afara lui. Cred în nevinovăția ei în ceea ce privește acuzația de dopaj. Prezumția de nevinovăție se aplică și în aceste situații”, a scris ministrul român al Justiției, Cătălin Predoiu, pe Facebook.
 
Simona Halep este cea mai bună jucătoare de tenis din istoria României. Ea a devenit numărul 1 mondial în tenisul feminin în octombrie 2017 și și-a apărat poziția până în 2018. În prezent, ea ocupă locul 10 în clasamentul de simplu feminin.
 
Halep a fost suspendată temporar din Asociația de Tenis Feminin (WTA) în acest weekend, după ce a fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă. WTA analizează dacă a luat sau nu substanța interzisă, Roxadustat, în cunoștință de cauză. Folosită pentru tratarea anemiei, substanța facilitează circulația oxigenului în sânge și stimulează rezistența.
 
Mesajul Simonei publicat pe Instagram, după aflarea rezultatelor în urma testului efectuat în US Open:
„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, fapt ce a produs șocul vieții mele.
De-a lungul carierei mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trișez, deoarece este complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Mă confrunt cu o situație nedreaptă și mă simt confuză și trădată.
Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am consumat nicio substanță interzisă în cunoștință de cauză și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață.
Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare, și despre povestea de dragoste pe care am trăit-o cu jocul de tenis pe parcursul ultimilor 25 de ani”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare