AVERTIZARE – Cod Portocaliu de ploi și vânt în județul Mureș

COMUNICAT DE PRESĂ. Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică – COD PORTOCALIU, valabilă pentru județul Mureș, astăzi, 10 iunie, în intervalul orar 15:00 – 23:00.

Potrivit ANM, vor avea loc vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70-90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25-40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

Pentru prevenirea unor situații de urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș recomandă populației să ia măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale.

De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu încerce traversarea lor prin apă și să nu se apropie de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, aceștia trebuie să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spații închise.

În cazul în care persoanele sunt surprinse în zone deschise, se vor îndepărta rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi vor identifica un spațiu care să le asigure protecția.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.

 

Cancelaria Prefectului

Instituția Prefectului – Județul Mureș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare