Avertizări de vreme rea pentru întreaga Românie în 5 februarie

METEO. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis avertizări de vreme rea pentru întreaga Românie, semnalând un episod de condiții meteorologice periculoase. Aceste avertizări, clasificate în coduri galben și portocaliu, au atras atenția asupra riscurilor asociate intensificării vântului și fenomenelor meteorologice adverse, punând în alertă comunitatea și autoritățile.

Avertizările emise de ANM subliniază imperativul monitorizării informațiilor meteo actualizate și respectării recomandărilor autorităților. Într-o perioadă în care schimbările climatice devin tot mai imprevizibile, comunitatea este chemată să acționeze cu responsabilitate și solidaritate, asigurând un răspuns eficient în fața potențialelor provocări generate de vremea rea.

Avertizare de cod galben: Intensificări ale vântului pe întreg teritoriul
Avertizarea de cod galben, valabilă între orele 08:00 și 22:00, a evidențiat intensificări semnificative ale vântului pe întreg teritoriul țării. În regiunile montane, se prognozează rafale cu viteze considerabile între 70 și 100 km/h. În zone precum Transilvania, sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei, vântul va atinge viteze de 65 până la 75 km/h. În alte regiuni, inclusiv Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova, precum și în restul Olteniei și Munteniei, se așteaptă intensificări locale ale vântului, cu viteze generale între 55 și 60 km/h.

Aceste condiții meteorologice pot afecta diverse activități în aceste zone, impunând necesitatea luării măsurilor adecvate de precauție. În plus, în zona montană se preconizează precipitații moderate cantitativ, între 15 și 20 l/mp, cu impact asupra topirii stratului de zăpadă și generând ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 m. Avertismentul meteo nu se oprește la evenimentele de luni, indicând că vântul va continua să prezinte intensificări în zilele următoare în zona montană, iar local și temporar în restul teritoriului, dar la viteze mai reduse.

Cod portocaliu în zonele montane
Pe lângă avertizarea cod galben, meteorologii au emis și o atenționare cod portocaliu, aplicabilă în aceeași fereastră orară. Aceasta vizează specific regiuni cu altitudini de peste 1700 m în Carpații Meridionali și de Curbură. Aici, vântul se va manifesta puternic, cu rafale ce pot depăși 110…120 km/h, generând fenomene de viscol și reducând semnificativ vizibilitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare