Avioane F-35 de ultimă generație pentru România: O achiziție istorică de 6,5 miliarde de dolari

ACHIZIȚIE. LBirourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului au aprobat inițierea procedurilor de achiziție a 32 de avioane F-35 de către Ministerul Apărării Naționale. Această achiziție reprezintă o mișcare semnificativă pentru România în domeniul apărării naționale și se realizează printr-un contract în valoare de 6,5 miliarde de dolari între Guvernul României și cel al Statelor Unite.

Această decizie vine ca rezultat al strategiei militare adoptate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în vara acestui an, care prevede dotarea României cu avioane multirol de generația a cincea F-35 în două etape. În prima etapă, vor fi achiziționate două escadrile de avioane, totalizând 32 de aparate, în timp ce în cea de-a doua etapă se va adăuga o escadrilă suplimentară cu încă 16 avioane. Această achiziție are ca scop consolidarea capacității de apărare a țării și contribuirea la securitatea națională.

Achiziționarea avioanelor F-35 reprezintă o investiție semnificativă în modernizarea forțelor armate ale României, punând țara noastră în rândul națiunilor dotate cu tehnologie de vârf în domeniul aviației militare. Această inițiativă va contribui la întărirea capacității României de a face față amenințărilor actuale și viitoare și de a-și asigura securitatea pe termen lung.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare