Azi începe campania de promovare a turismului românesc pe BBC, în valoare de 100.000 de euro

TURISM. Contractul de promovare a turismului din România în valoare de 100.000 de euro, încheiat cu BBC, va intra în vigoare începând de luni, potrivit secretarului de stat din Ministerul Economiei, Lucian Rus.
Pe parcursul unei luni, postul de televiziune britanic BBC va difuza opt clipuri promoționale cu imagini din România. Scopul acestei campanii de promovare este de a atrage turiști britanici și de a schimba percepția asupra României.

“Am trimis contractul către BBC după ultimele discuții privind reglajele fine. Astăzi (13 octombrie), așteptăm să-l primim semnat de la BBC pentru a putea începe campania de promovare a României pe piața din Marea Britanie”, a explicat Lucian Rus, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei și Turismului.

În exclusivitate, Libertatea a dezvăluit la sfârșitul lunii august că România se află în pragul semnării contractului cu BBC. Potrivit oficialului guvernamental, cele opt clipuri de prezentare, patru de 30 de secunde și patru de 60 de secunde, vor fi difuzate de aproximativ 80 de ori pe parcursul următoarei luni pe BBC.

“În clipurile de un minut, vom prezenta România în toată splendoarea ei, pe fiecare anotimp în parte, de la peisajele înghețate ale iernii la culorile vii ale primăverii. Fiecare clip va fi o invitație la a descoperi România, frumusețile și peisajele. Celelalte patru clipuri de 30 de secunde vor evidenția formele de turism specifice pe care le promovăm, precum turismul cultural, ecoturismul, city-break-uri, care sunt foarte importante pentru Marea Britanie, precum și natura”, a dezvăluit Lucian Rus.

Costul campaniei de promovare a României pe BBC se ridică la 100.000 de euro, iar publicitatea va fi difuzată în ore de prim-time, conform grilei stabilite cu postul britanic. Partea de producție aparține jurnalistului și producătorului britanic Charlie Ottley, iar contractul a fost semnat la data de 13 octombrie.

Campania se va derula exclusiv pe BBC în Marea Britanie, iar cele opt clipuri aparțin Ministerului Economiei și Turismului conform contractului cu Charlie Ottley. Imaginile vor putea fi văzute și la Târgul de Turism de la Londra, care va avea loc în perioada 6 – 8 noiembrie, eveniment la care România va fi prezentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare