Bacalaureat 2023, sesiunea de toamnă.

ÎNVĂȚĂMÂNT. Elevii care nu au obținut o notă de trecere la examenul de Bacalaureat din acest an au avut oportunitatea de a se înscrie în cea de-a doua sesiune, care începe pe 7 august 2023. În intervalul 17-24 iulie, elevii care au dorit o șansă suplimentară în privința examenului de maturitate au avut posibilitatea să se înscrie pentru sesiunea de toamnă. Din cei aproximativ 125.000 de elevi care au susținut probele Bacalaureatului în 2023, în prima sesiune, doar 94.000 au reușit să promoveze.

De mâine, 7 august, începe cea de-a doua sesiune, oferind oportunitatea de a încerca din nou pentru cei care nu au reușit în prima sesiune sau pentru cei care au avut insuccese în anii anteriori. Indiferent dacă au fost respinși, eliminați în timpul probelor sau nu au putut participa la examen din cauza corigențelor, toți acești elevi au șansa de a-și demonstra cunoștințele în cadrul sesiunii de toamnă.

În perioada 7-11 august 2023, se vor evalua competențele de comunicare în limba română și într-o limbă străină, precum și competențele digitale. Pe 16 august 2023, se va desfășura proba scrisă la limba și literatura română.

Pe 17 august 2023, va avea loc proba scrisă pentru proba obligatorie a profilului, urmată de proba scrisă pentru proba la alegere a profilului și specializării pe 18 august 2023. În final, pe 21 august 2023, se va susține proba scrisă la limba și literatura maternă.

Pentru elevi, perioada de așteptare și emoții va dura până pe 25 august. În această zi, se vor afișa rezultatele parțiale ale sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat. Acest moment marchează apropierea rezultatelor finale, în special pentru cei care doresc să depună contestații.

Pe data de 25 august 2023, vineri, rezultatele Bacalaureatului din sesiunea de toamnă vor fi publicate până la ora 12:00. Apoi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, se pot depune contestații la centrul unde a avut loc examenul de Bacalaureat.

Profesorii au la dispoziție trei zile, între 26 și 28 august 2023, pentru a soluționa contestațiile depuse. Și în sfârșit, pe data de 29 august 2023, tinerii elevi vor putea pune capăt emoțiilor, deoarece rezultatele finale vor fi afișate, încheind astfel ciclul sesiunii de toamnă a examenului de Bacalaureat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare