Băile Herculane din România se alătură asociației europene a orașelor balneare istorice

PATRIMONIU. Orașul termal Băile Herculane, din vestul României, județul Caraș-Severin, s-a alăturat recent Asociației Europene a Orașelor Termale Istorice (EHTTA), o organizație care reprezintă orașele termale istorice din întreaga Europă.

EHTTA este certificată de Consiliul Europei din 2010 pentru a gestiona Ruta europeană a orașelor termale istorice, ca parte a programului Itinerarii culturale.

Această asociere este o veste minunată pentru orașul nostru care pe deoparte recunoaște valoarea istorică a patrimoniului arhitectural balnear din stațiune, iar pe de altă parte ne va ajuta prin experiența acumulată de către mebrii acesteia în dorința noastră de restaurare a stațiunii, de conservare a patrimoniului si de readucere a numelui Băile Herculane acolo unde îi este locul.
Mulțumim pe această cale membrilor Comitetului Științific al EHTTA în frunte cu Dl. Mario Cecente, domnului José Manuel Baltar Blanco – Președinte EHTTA, doamnei Simone Zagrodnik – director executiv, domnului Werner Henn neobosit iubitor al Băilor Herculane și al Banatului Montan precum și tuturor celor care s-au implicat cu pasiune în toate acțiunile necesare pentru a putea aplica ca membri ai Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa.
Pentru Băile Herculane, a deveni membri ai acestei prestigioase asociații este o onoare care ne obligă
.”, a declarat primarul stațiunii, Cristian Miclău.

Asociația Orașelor Termale Istorice din Europa a fost fondată în 2009 la Bruxelles (Belgia) de către șase membri fondatori: Acqui Terme (Italia), Bath (Marea Britanie), Ourense (Spania), Salsomaggiore Terme (Italia), Spa (Belgia) și Vichy (Franța).

În 2010, EHTTA a fost certificat de Consiliul Europei ca traseu cultural european, unul dintre cele 40 din Europa.

Obiectivele declarate ale Asociației Orașelor Termale Istorice din Europa sunt:

• Să întarească cooperarea între orașele termale ale Europei la nivel international
• Să promoveze rețeaua la nivel european, în strânsă colaborare cu instituțiile europene și cu sprijinul programelor europene
• Să încuraeze, să promoveze și să dezvolte cercetarea, analiza, studiul și statisticile în sectorul balnear
• Să dezvolte și să protejeze patrimoniul arhitectural și artistic balnear
• Să dezvolte un produs turistic european comercializat la nivel international

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare