Banca Transilvania raportează profituri stabile în ianuarie – septembrie, ROE în jur de 20%

FINANCIAR. Cea mai mare bancă din România în funcție de active, Banca Transilvania, a raportat un profit net în scădere marginală cu 2% față de anul precedent, la 1,44 miliarde lei, în perioada ianuarie-septembrie, în timp ce stocul de credite a crescut cu 19% în perioada similară a anului trecut, la 63,2 miliarde lei (13 miliarde euro).

Rentabilitatea anualizată a capitalului propriu s-a situat astfel în jurul valorii de 20%, față de sub 15% raportat de BCR bank și 17% raportat de BRD-SocGen.

“Ne-am continuat creșterea robustă a numărului de clienți și a tranzacțiilor, cu o dinamică mult peste media pieței […] în ciuda faptului că piața financiară este mai plină de incertitudini ca niciodată”, a explicat Ӧmer Tetik, directorul general al BT.

Profitul net consolidat al Grupului Financiar Banca Transilvania pentru această perioadă este de 1,68 mld. lei. Activele sale au ajuns la 141 mld. lei la finalul trimestrului al treilea al acestui an, în creștere cu 6,6% față de începutul anului.

Capitalizarea bursieră a TLV a ajuns la 13,8 mld. lei (2,7 mld. euro), după ce acțiunile sale au scăzut cu 15,7% pe an (comparativ cu performanța de -11,9 pe an a principalului indice BVB), pe fondul unor tranzacții totale în valoare de 1,75 mld. lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare