BANI DE SUBZISTENȚĂ – Bugetul din acest an al clubului Avântul Reghin, redus cu o treime față de cel din sezonul trecut: echipele de copii, susținute de părinți

0
517

DECIZII. În 2021, administrația municipiului Reghin a stabilit pentru clubul sportiv CSM Avântul Reghin, structură din subordinea Consiliului Local, un buget de 1 milion de lei, un buget redus cu o treime față de cel din anul precedent – în 2020, Avântul a fost bugetat din pușculița publică cu 1.459.000 de lei, dar până în august 2020 a primit doar 800.000 de lei, ulterior finanțările fiind reduse la maximum pe considerent că desfășurarea Ligii a III-a a fost amânată de FRF din cauza restricțiilor impuse de autoritățile statului în timpul pandemiei de COVID-19.

 

Conform raportului intern, în acest an funcționarea clubului Avântul Reghin (înființat în urmă cu 13 ani pe structura AS FC Avântul Reghin) a fost bugetată la suma totală de 1,16 milioane de lei (exact: 1.163.000 lei), din care 1 milion de lei vor fi repartizați din bugetul local.

 

În raportul explicativ se menționează că Avântul mai obține bani din închirierea unui chioșc și din sponsorizări. Consiliul de Administrație al clubului a decis ca în acest an începând din luna iulie 2021, părinții de la grupele de copii 2010-2016 să facă donații către club, pentru că bugetul alocat este insuficient și pentru susținerea financiară a Centrului de copii și juniori – sigur, formularea este greșită, donația fiind un act benevol, iar “stabilirea ca părinții să facă donații” se referă la o impunere.

 

În 2020, Clubul Sportiv Municipal Avântul Reghin are stabilit un buget de aproape 1,5 milioane de lei (exact: 1.459.000 lei), echivalentul a 300.000 de euro, din care în primele 8 luni ale anului a primit din bugetul local 700.000 de lei, iar acum, la final de august, la cea mai recentă rectificare a bugetului local i-a mai fost repartizată suma de 100.000 de lei (precizare, clubul mai obține, pe cont propriu, încă 100.000 de lei/an din sponsorizări și închirieri).

 

După finalizarea sezonului 2020-2021, în care Avântul Reghin a încheiat seria Ligii a III-a pe locul 3 (din 10), la 10 puncte de locul care asigura calificarea la barajul pentru promovarea în Liga a II-a, directorul clubului, Tudor Mihai Ința, a demisionat, fiind înlocuit (cu titlu interimar, deocamdată) de fostul antrenor al echipei, Răzvan Vasile Dan.

 

În urma modificării din structura de conducere executivă a clubului a fost numit antrenor principal fostul secund, Stoica Vilmos (46 de ani, fost jucător al clubului) – în funcția de director tehnic este în continuare Enyedi Andrei. De asemenea, unul din cele două posturi de masor a fost desființat, fiind înlocuit cu un post de amenajator de teren.

 

În privința lotului, după sezonul trecut echipa a pierdut 5 jucători (fundașul central Cristian Merdariu și mijlocașul ofensiv Ovidiu Covaciu au plecat la AFC Odorheiu Secuiesc, mijlocașul Sergiu Luca s-a întors după expirarea împrumutului la echipa a două a CFR Cluj, portarul Leonard Vlasa s-a transferat la conjudețeana Unirea Ungheni, iar lui Paul Luca i s-a terminat contractul), iar clubul a anunțat că are “în probe mai mulți jucători tineri”.

 

Subliniere: activitatea clubului Avântul Reghin nu este limitată doar la echipa de fotbal seniori, fondată în urmă cu 71 de ani din metamorfoza scriptică a echipei Foresta Reghin (fondată în 1946 prin fuziunea a celor mai bune trei echipe din oraș – în acel an echipa a ajuns până în sferturile Cupei României), clubul având mai multe echipe de copii și juniori (practic, la toate grupele de vârste), precum și secții de ciclism, atletism și baschet.

 

* Foto generică: @Avântul Reghin

 

Cătălin VISCHI, Andrei VLAS



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ