Bani pentru părinții cu cel puțin trei copii în România – un stimulent pentru natalitate

PROIECT. Un proiect de lege adoptat tacit de Senatul României aduce o veste bună pentru familiile numeroase din țară. Conform acestui proiect, părinții care au cel puțin trei copii vor beneficia de o sumă lunară de bani din partea Guvernului, cu scopul de a stimula creșterea natalității în țară.

Această inițiativă prevede acordarea unei alocații de 2.000 de lei pe lună, echivalentul a cel puțin un salariu minim net, părinților care au în grijă trei sau mai mulți copii cu vârste de până la 18 ani. Mai mult, această sumă va fi acordată indiferent de veniturile familiei, ceea ce o face accesibilă și pentru familiile cu venituri reduse.

Astfel, această indemnizație financiară are potențialul de a sprijini familiile în creșterea copiilor și poate aduce un ajutor semnificativ pentru nevoile lor de zi cu zi. Pentru familiile cu șase sau mai mulți copii, această sumă poate crește semnificativ, ajungând la peste 5.000 de lei lunar.

Un aspect important al acestei inițiative este că indemnizația va fi neimpozabilă și nu va putea fi obiectul executării silite, cu condiția ca aceasta să fie acordată legal.

Cu toate acestea, proiectul prevede anumite cerințe pentru ca familiile să beneficieze de acest ajutor financiar. Printre acestea se numără faptul că părinții trebuie să aibă venituri impozabile din salarii sau pensii. Cu toate acestea, nu se va ține cont de cuantumul acestor venituri. De asemenea, mamele aflate în concediu de creștere a copilului trebuie să fi realizat venituri impozabile în cel puțin 12 luni din ultimii doi ani.

Mai mult, pentru a beneficia de acești bani, copiii cu vârsta de peste trei ani trebuie să fie înscriși într-o unitate de învățământ. Indemnizația va fi acordată unui singur părinte sau întreținător și, în cazul în care custodia asupra copiilor este pierdută, beneficiarul nu va mai primi această sumă lunară.

Pentru ca proiectul să intre în vigoare, trebuie să fie aprobat de Camera Deputaților și publicat în Monitorul Oficial. Un aspect important de menționat este că în inițiativă nu se specifică sursa de finanțare. Cu toate acestea, această inițiativă oferă un suport semnificativ pentru familiile numeroase din România și ar putea contribui la stimularea creșterii natalității în țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare