BANI PENTRU SALARII – Consiliul Județean Mureș primește de la stat 10,6 milioane de lei pentru plata salariilor din asistenţă socială şi protecţia copilului

0
499

BANII ASISTENȚILOR SOCIALI. Consiliul Județean Mureș va primi de la Guvern, din Fondul de Rezervă, 10,6 milioane de lei (exact: 10.598.000 lei) pentru plata salariilor din asistenţă socială şi protecţia copilului. Conform șefului  Cancelariei premierului, Ionel Dancă, suma este necesară “pentru plata salariilor aferente lunii octombrie a personalului implicat în activităţile de asistenţă socială şi de protecţie a copilului” aflat în subordinea Consiliului Judeţean (prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului – DGASPC Mureș).

 

Suma a fost aprobată, prin Hotărâre, în ședința Guvernului de vineri, 27 noiembrie 2020. Dancă a explicat că unele consilii judeţene ar fi „desfăşurat acţiuni cu caracter mai degrabă electoral şi au risipit practic banii pentru plata salariilor celor implicaţi în asistenţa socială şi protecţia copilului”.

 

Conform oficialului guvernamental, Guvernul a acordat o compensare (o acoperire a cheltuielilor legate de asistenţa socială şi protecţia copilului) în cuantum de 60%, iar autorităţile locale, consiliile judeţene aveau responsabilitatea acoperirii diferenţei de 40%, numai că „nu toţi preşedinţii de consilii judeţene au administrat în mod responsabil bugetele aflate la dispoziţie, astfel încât aceste instituţii au ajuns în imposibilitatea plăţii salariilor pentru personal”.

 

În fapt, motivația oficialului guvernamental nu are argument faptic, pentru că 80% dintre județe au primit bani din Fondul de rezervă al Guvernului (aproape 232 de milioane de lei s-au împărțit la nivel național) pentru plata asistenților sociali/maternali etc.

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ