Banii confiscați de la infractori vor fi direcționați către protecția victimelor – o premieră în justiția din România

ȘTIRI. O premieră în justiția din România marchează o schimbare semnificativă în direcția protejării victimelor infracțiunilor grave. O parte din banii confiscați de la infractorii condamnați va fi direcționată către organizațiile neguvernamentale care sprijină și protejează aceste victime, inclusiv pe cele afectate de grupările de crimă organizată sau de violența domestică.

Responsabilă de administrarea bunurilor sechestrate în cadrul anchetelor penale, agenția Ministerului Justiției va gestiona împărțirea acestor fonduri, cu condiția ca acestea să fie cheltuite exclusiv în beneficiul victimelor.

Este o decizie importantă luată de agenția Ministerului Justiției, care va canaliza o parte din banii confiscați de instanțe către organizațiile care oferă suport și protecție victimelor infracțiunilor. Acest lucru va sprijini mii de victime ale infracțiunilor, majoritatea fiind afectate de violență, care ajung în centre de protecție, împreună cu copiii lor.

ONG-urile specializate în protecția victimelor au acum oportunitatea să aplice pentru fondurile provenite din confiscări, având la dispoziție o lună pentru a intra în competiție.

Pentru nevoile urgente, precum hrană, cazare și medicamente, victimele infracțiunilor vor primi sprijin și de la Ministerul Justiției. Aceste fonduri vor fi acordate sub formă de vouchere electronice, cu aprobarea instanțelor de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare