BANII PUBLICI – Agenția de turism Primăria Tîrgu Mureș SRL pregătește o nouă excursie pe banii voștri: pe plajele din însorita Antalya

TURISM ADMINISTRATIV. Profesiile ne duc în multe locuri. A noastră, în mai multe decât am vrea. Însă, înainte de anunțul scrierii, care-i despre cum vă disprețuiesc cei pe care i-ați ales pentru a dezvolta orașul, o mărturisire: niciunde în țara asta n-am mai văzut o administrație publică care să-și sfideze atât de des și de cadențat cetățenii ca-n Tîrgu Mureș.

 

De abia s-a stins scandalul cu excursia pe bani publici în Coreea de Sud, scandal care a ajuns până-n Ungaria – propriul partid cerându-i demisia viceprimarului UDMR Grigore/Gergely Makkai pentru că i-a făcut de rușine-n ochii electoratului (și, omul, sperând să scape de demitere, a donat la partid banii pe care i-a dat municipalitatea, din pușculița orașului, pentru excursia făcută pentru pacea planetară) -, c-a apărut o nouă “oportunitate”.

 

Primăria Tîrgu Mureș a fost invitată să participe la a 95-a aniversare a Republicii Turcia. La fel, din experiență profesională, vă  spun că fiecare primărie (chiar și cele din mediul rural) primesc zeci de invitații anuale, ideea e că n-ar trebui să-ți permiți, ca ales al unei comunități, să-ți bați joc chiar atât de des de banii acesteia.

 

Invitația e pentru destinația turistică Kusadasi, în Antalya – cunoscută destinație de vacanță, cu plaje blând protejate de palmieri -, acolo unde patru reprezentanți ai forului deliberativ/administrativ al orașului Tîrgu Mureș sunt chemați să-și petreacă patru zile, în perioada 26-31 octombrie. Să sărbătorească, cum am zis, a 95-a aniversare a Republicii Turcia. Pentru asta se propune alocarea a vreo 2.200 de dolari din banii orașului (sumă necesară pentru diurnă, cazare, transport și taxele aferente – de autostradă, de ferryboat etc. – și asigurare medicală).

 

Deja a fost făcut, pe repede înainte, un proiect de hotărâre, care le va fi supus spre aprobare consilierilor locali, în expunerea de motive stabilind clar că vor participa doi consilieri locali și doi reprezentanți ai Primăriei Tîrgu Mureș, “natura deplasării în cazul de faţă înscriindu-se la categoria I de deplasare”, implicit și diurnele fiind la fel, “de categoria I”.

 

Chiar am o dilemă, știind că s-au dublat salariile în administrația publică din România: chiar nu vă ajunge salariul să vă plătiți excursiile din banii voștri? Chiar așa săraci sunteți? Sau chiar atât de mult vă sfidați proprii cetățeni? Urmărim cu interes și preocupare desfășurarea ostilităților și vă informăm despre deznodământ. Un pariu în redacție: Makkai sigur nu merge :).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare