BANII PUBLICI – Unde au mers 860.000 de euro, cheltuiți pentru noile locuri de joacă din Tîrgu Mureș

DIRECȚIE. O firmă locală cu afaceri de 300.000 de euro și profit de… 1.300 de euro, Senin Prodexp, controlată de familia Ormenișan (Călin și Marcel Octavian), a încasat, împreună cu un sereleu din Harghita, Korondi Árcsó, administrat de Balázs Francisc, în medie 400.000 de lei pentru fiecare nou loc de joacă din cele 10 amenajate la ordinul primarului Dorin Florea.

 

Locurile noi de joacă au fost (sau vor fi) montate pe străzile Rozmarinului (cartierul Mureșeni), Koss Ferencs (lângă Piața de zi, în Dâmbu), Armoniei (cartierul Tudor, lângă Biserica Catolică), Moldovei (tot în Tudor), pe Bulevardul Pandurilor (tot în Tudor, două bucăți – în Bucla Mare și în Bucla Mică), în Mureșeni (lângă Record), la școala de pe strada Bărăganului (în Unirii), pe strada Plopilor (în Unirii, în parcul Tip-Top) și pe Aleea Carpați.

 

Aproximativ 4 milioane de lei (preț care conține TVA), echivalentul a peste 860.000 de euro, atât au costat cele 10 noi locuri de joacă, banii provenind exclusiv din bugetul local al municipiului Tîrgu Mureș. V-am spus asta, deoarece a apărut informația (nereală) că investiția totală a fost de 400.000 de lei. N-a fost. Atât costă amenajarea unui singur loc de joacă.

 

La final, o subliniere: investiția a fost “ruptă” în mai multe loturi, toate fiind încredințate asocierii firmelor menționate la începutul articolului, contractele fiiind semnate în această lună de beneficiar (administrația urbei) și executanți (asocierea de firme).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare