Dorin Florea, primarul municipiului Târgu Mureș

BANII TĂI – Alt contract de o jumătate de milion de lei pentru reparația unor imobile din Târgu Mureș, care va fi plătit cu 100.000 de lei mai mult

OPERAȚIUNEA „PÂRJOLIȚI HOLDELE”. În 20 august 2018, primarul Dorin Florea a semnat, din postură de reprezentant al municipiului Târgu Mureș, un contract valabil pe 3 ani cu o asociere de cinci firme locale. Contractul se referea la reparația imobilelor aflate în administrarea municipalității altele decât unități de învățământ. Practic, imobilele administrate de Sere, ADP și Serviciul Logistic.

 

Conform contractului, cele cinci firme toate locale și toate având stagii de notorietate în contractele cu Primăria condusă de Dorin Florea aveau să încaseze în cei trei ani de reparații o sumă cuprinsă între 1,4 milioane de lei + TVA și 5,7 milioane de lei + TVA.

 

Aceiași șase semnatari (Florea + patronii celor cinci sereleuri) oficializau după o lună, în septembrie 2018, un contract valabil pe 8 luni, conform căruia urmau să încaseze exact 6.309.878,89 de lei + TVA (echivalentul a peste 1,35 milioane de euro + TVA) tot pentru reparații ale unor imobile aflate în patrimoniul municipalității (din această sumă, peste 2,5 milioane de lei o constituia plata reparațiilor la instituțiile de învățământ din oraș, care trebuiau finalizate până în 28 ianuarie 2019).

 

Contract plătit cu 100.000 de lei mai mult

 

Bine, ce vreau să vă comunic? În primul rând, fericita veste că primarul Florea a semnat în urmă cu exact o săptămână (în 5 noiembrie 2019), în baza contractului din august 2018, cel de-al șaselea contract de lucrări pentru reparația unor imobile de la Sere, ADP și Serviciul Logistic.

 

Lucrările trebuie să se încheie în 11 luni și cele cinci sereluri vor fi recompensate, de această dată, cu o jumătate de milion de lei (exact 464.274,78 de lei + TVA). În fapt, se va plăti din bugetul orașului cu aproape 100.000 de lei mai mult (un mizilic), pentru că și acesta este un contract semnat de Florea cu plata, în mare parte, din credit de angajament pe anul viitor.

 

Practic, în acest an se achită din bugetul orașului 302.487 de lei + TVA, iar din bugetul pe anul viitor se plătește 250.000 de lei + TVA, adică un total de 552.487 de lei + TVA.

 

Care-s norocoasele

 

În al doilea rând să vă comunic și care-s cele cinci norocoase (conform sloganului de la Loterie) și cine sunt persoanele care le controlează, respectiv vor efectua reparații și încasa bani.

 

Asocierea este constituită din sereleurile Kronos Life Construct din Târgu Mureș (firma lui Ioan Luduşan – lider al asocierii), Conart Structuri din Voiniceni (înființată în 2017 și administrată de Cosmina Andreea Togănel, deja instalată în structuri prin executarea reparației mansardei de la Colegiul “Papiu Ilarian”), Lion Company din Sânmartinu de Câmpie (administrată de Ionel Anghel), Insta Grup din Târgu Mureș (administrată de Valentin Teofil Mureşan) și Trovainstal din Târgu Mureș (administrată de Gheorghe Dumitru Tron).

 

Toate cele cinci firme care se ocupă de reparațiile unor clădiri din proprietatea Primăriei au împreună 126 de angajați (strică media Insta Grup, care contribuie la total cu mai mult de 50%, în rest, sunt firme mici cu de la 5 până la 29 de angajați).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare