BANII TĂI – Cât a costat spectacolul „gratuit” ocazionat de pornirea iluminatului ornamental din Târgu Mureș

GRATUITATE PE BANI. Spectacolul privind pornirea iluminatului ornamental în Târgu Mureș, celebrat în Piața Trandafirilor în 5 decembrie și prezentat ca fiind Inaugurarea Bradului de Crăciun – vă mai amintiți, ăla cu afișul scris cu greșeli de ortografie -, a costat 37.718,38 de lei + serviciile scenotehnice + plata a cinci camere la un hotel de 4 stele + una bucată Moș Crăciun care a jucat rolul lui Moș Nicolae. Plus cadourile, plus, evident (cel mai important!), iluminatul ornamental, neinclus în calculul de față.

 

Evenimentul a conținut un singur moment artistic plătit (Gașca Zurli) și două neplătite (susține în actele publice administrația locală), susținute de artiști locali. Sigur, plus plata prezentatorului-abonat. Totalul a fost cel de mai sus, aproape 38.000 de lei, adică vreo 7.900 de euro (plus cele necontabilizate în acest calcul, dar subliniate deja).

 

Defalcat, simplu: Gașca Zurli a fost plătită (contractul a fost semnat cu sereleul care deține marca, respectiv Compania de Evenimente Zurli) cu suma de 36.518,38 lei pentru o prestație de minimum 60 de minute + cazarea în cinci camere a unui hotel de 4 stele, iar prezentatorul-abonat Ioan Chiorean 1.200 lei.

 

De asemenea, Primăria Târgu Mureș plătește un Moș Crăciun (avertisment: dacă mai sunt cititori care cred în Moș Crăciun, să încheie lectura acum!), în persoana artistului Cojic Iosif, care prestează la Căsuța lui Moș Crăciun, evident, dar și-n Piața Trandafirilor sau în sediul Primăriei, după caz (și conform contractului, desigur). Moș Crăciun e plătit cu 3.500 de lei pentru 2-3 ore pe zi în 8 zile (zilele de 5, 13, 14, 15, 17, 18, 20 și 22 decembrie), adică vreo 200 de lei/oră – în urma unui sondaj al pieței de profil, măcar prețul achitat lui Moș Crăciun e aproape rezonabil.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare