Ovidiu Ioan Maier (stânga) și Dorin Florea

BANII TĂI – În Târgu Mureș, peste 400.000 de lei pentru marcaje stradale de mântuială, dați în regim de urgență firmei organizatoare a meselor de protocol

LUCRĂRI DE MÂNTUIALĂ. Pentru că în Primăria Târgu Mureș, controlată de primarul Dorin Florea, toate lucrurile benefice demarează la sfârșit – de săptămână, în acest caz -, într-o minunată zi de vineri (pentru statisticieni, cronologie și istorie: 15 noiembrie 2019), înainte de a rupe ușa bugetară pentru a pleca în weekend, administrația locală a semnat, pe repede înainte, că era o urgență fără seamăn, un contract cu propria sa firmă care adminstrează crâșmele și locațiile de cazare pe care le deține municipalitatea.

 

Adică, cu Administrație și Turism SRL, firmă administrată de Ovidiu Ioan Maier, finul consilierului personal al primarului Florea (pentru cei care au fost în ultima vreme în concediu pe Marte, referirea este la Claudiu Maior – foto mic stânga). De data asta, contractul nu presupune un nou ciolhan plătit din bani publici, ci o lucrare mai complexă și care, spuneam, e urgent de realizat. Practic, firma înființată de municipalitatea condusă de Florea (ALDE) pentru a încasa chirii din spațiile de cazare și de restaurant a fost trimisă să execute… lucrări de urgență pentru siguranța circulației.

 

Marcajele și fantomele

 

Bine, firma asta seamănă cu o fantomă, neavând nici măcar un angajat (nici măcar administratorul firmei nu e angajat!), dar asta nu înseamnă că nu poate încasa pentru un serviciu pentru care nu este pregătită o sumă cu 6 cifre. Contractul (nr. 187 din 15 noiembrie 2019) prevede că pentru executarea acestor lucrări de urgență pentru siguranța circulației, Primăria va plăti din bugetul local propriului sereleu-fantomă (fără angajați) suma de peste 400.000 de lei (exact: 398.412,50 lei + TVA).

 

Nu este clar care fantome (eu n-am auzit decât de Casper, din desene animate) vor înfăptui marcarea străzilor – pentru că asta se face, se pictează linii pe străzi și se înlocuiesc niște balustrăzi/blocaje stradale, care sunt afectate pe o distanță de câțiva metri, dar care sunt înlocuite pe zeci de metri, să fie bine și să nu fie rău. Însă ideea de bază este că fantomele trasează cu abnegație (și vopsea) străzile din Târgu Mureș, în grabă mare, pentru a putea fi recepționate (și plătite) înaintea iminentei ninsori.

 

Calitatea marcajelor o puteți observa din imagini, cu marcaje suprapuse peste marcajele vechi (vizibile) și confuze pentru conducătorii auto (lucrări de acest gen s-au executat pe străzile Budiului, Bega, Calea Sighișoarei etc.). Salutăm pe această cale, prin prezenta scriere, marea grijă a administrației Florea de a încredința peste 400.000 de lei din pușculița orașului firmei administrate de finul lui Maior, specializată în meniuri de restaurant, dar și, iată, în realizarea marcajelor stradale. De acum, circulația a fost pusă în siguranță. În regim de urgență. Pentru edificare, vizualizați fotografiile din articol.

 

Ce-i cu firma asta?

 

Administrație și Turism SRL, firmă administrată de Ovidiu Ioan Maier (finul lui Claudiu Sergiu Maior, consilierul personal al primarului Dorin Florea), este sereleul municipalității Târgu Mureș. Oficial, obiectul de activitate al sereleului este de a gestiona spațiile comerciale din proprietatea municipalității (care sunt numeroase, de la hoteluri, restaurante/braserii, puncte comerciale, terenuri de sport etc .). De gestionat, le gestionează prost, la o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro și cu zero angajați, reușește să stoarcă doar un profit de… 1.000 de euro/an.

 

De ce e menținută în viață? Printre altele, pentru că prin această firmă se plătesc/organizează mesele de protocol și tradiționalele chiolhane publice (revelioanele pensionarilor, ziua femeii, ziua mamei, ziua Mamei Dolores etc.) – doar în primele două luni ale acestui an, conform Serviciului de Monitorizare msnews, Primăria controlată de edilul Florea a achitat propriei firme suma de… 112.000 de euro (echivalentul în lei, evident).

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare