Ioan Chiorean

DEMONTAREA MINCIUNII – Cazul eternului prezentator al spectacolelor „gratuite” din Târgu Mureș, Ioan Chiorean, reîncarnarea mincinosului Petrică

FAPTĂ. Ioan Chiorean (53 de ani) este lucrător la stat (la Radio Târgu Mureș) și unul dintre abonații publici ai cuplului de aur fals din administrația târgumureșeană (Dorin Florea & Claudiu Sergiu Maior, ambii ALDE) din postura de veșnic prezentator al spectacolelor “gratuite”, în fapt organizate cu bani epurați cu o ciclicitate nefirească din bugetul public și secătuit al orașului Târgu Mureș.

 

În urma articolului care avea ca subiect tocmai un spectacol de acest gen, cel de folk, devenit tradițional la dorința expresă a consilierului personal al primarului, susținut la Cetate în 26 octombrie (detalii AICI), Chiorean a infirmat public veridicitatea informațiilor pe care le-am prezentat (referitoare la el) și ne-a acuzat de minciună.

 

Nu este prima dată când acoliții cuplului Florea&Maior ne acuză de minciună (îmi place să cred că exclusiv din prostie și dorința nestăvilită de a încerca, într-un mod eșuat, să dreagă busuiocul, manipulând în stil stalinist opinia publică), implicit nu este prima dată când dovedim că scrierea înfierată are acuratețe de 100% (adică TOATE informațiile conținute sunt reale) și că mincinosul strigă, din toți bojocii lui de descurajat: „Mincinoșii!”.

 

Ca-n “Petrică și lupul”, nu-i mai crede nimeni, doar ei se mint, hăhăind cu buzunarele pline de bani publici, că au mai prostit pe cineva și că mai au un dram de credibilitate. Subliniere: această scriere n-ar trebui să fie înfăptuită – măcar din considerentul importanței, subiectul ei fiind doar un pion pe tabla de șah administrativă, pe care făptuitorii o utilizează pentru barbut -, însă a fost generată exclusiv de reacția deplasată a lui Chiorean.

 

Ce zice articolul, ce zice Chiorean

 

Scurt: articolul vorbește despre costurile spectacolului “gratuit” plătit din bugetul orașului și despre modul de repartizare a acestora. Scrierea indică (și) faptul că, contrar normelor legale (fiind vorba de cheltuirea banilor publici), contractul prezentatorului a fost secretizat, adică a fost scanat fără suma plătită acestuia. Chiorean (foto mic dreapta) zice că nu-i adevărat și că suma apare, implicit că am scris intenționat minciuni, “ca un atac descalificant la adresa lui” (s-a băgat în seamă, cerșind atenție și importanță, peste tot pe unde a putut: pe site-ul ziarului și pe pagina de Facebook a publicației).

 

Bine, s-o lămurim. Atunci când am scris că au murit peste 40 de animale de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș din cauza profesionalismului unora din subordinea Primăriei (le-au hrănit cu furaje stropite din belșug cu pesticide), sistemul stalinist de manipulare al administrației locale a reacționat pueril, răutăcios și nepăsător: au cumpărat vreo trei iepurași de la petshop, i-au pus în țarcul devenit gol în urma morții în masă a iepurilor și porcușorilor de Guineea, i-au fotografiat și au scris că animalele-s bine-mersi și că scrierea e mincinoasă.

 

Pentru că – așa considerăm (și) noi – credibilitatea e cea mai importantă caracteristică a presei, ne-am mai pierdut ceva timp din viață și ne-am oprit din documentări pentru a demonstra indubitabil, prin documente și declarații oficiale ale instituțiilor statului, că actanții Primăriei care au pus la cale manipularea eșuată au mințit, scrierea fiind 100% reală (detalii AICI).

 

Să vedem ce-au făcut acum…

 

Pentru a putea să acuze, au rescanat documentul

 

Inițial, contractul de prezentator al lui Chiorean pentru spectacolul din 26 octombrie 2019 (semnat în 23 octombrie, cu nr. 66.255) a fost postat public în 1 noiembrie 2019 (DOVADA, în Galeria Foto, imaginea nr. 1 – vezi luna octombrie din tabel, ultima modificare fiind înregistrată în 1 noiembrie, atunci având loc ultimele postări de documente în respectiva categorie). Spre deosebire de contractele artiștilor, contractul lui Chiorean nu conținea suma plătită (DOVADA, în Galeria Foto, imaginea nr. 2 – vezi ultimul rând al primei pagini a documentului).

 

Articolul care informează (și) despre secretizarea acestuia (subiectul nu a fost însă acesta, importanța lui Chiorean în economia scrierii fiind 0) a fost postat public, pe site-ul msnews, în 4 noiembrie 2019 (DOVADA, în Galeria Foto, imaginea nr. 3).

 

La o zi după apariția articolului, în 5 noiembrie 2019, contractul nr. 66.255 a fost rescanat de angajatul Primăriei responsabil și a fost încărcat pe site-ul public al administrației, înlocuind documentul inițial, care nu cuprindea suma (DOVADA, în Galeria Foto, imaginea nr. 4 – vezi data repostării documentului: 5 noiembrie 2019). Conform acestuia, Chiorean a prestat/încasat 1.000 de lei (a prezentat 8 folkiști) – DOVADA, în Galeria Foto, imaginea nr. 5 – vezi ultimul rând a primei pagini a documentului).

 

Pentru că a fost o înlocuire a unui document, în tabelul lunii octombrie, data ultimei postări apare în continuare ca fiind 1 noiembrie, deși data reală este 5 noiembrie (DOVADA, în Galeria Foto, imaginea 6 – vezi luna octombrie din tabel, așa cum apare astăzi, cu data ultimei postări de documente în lună ca fiind 1 noiembrie).

 

Oameni mici, care se privesc în oglinzi deformate…

 

De ce compar această jenantă tentativă de manipulare a abonatului public Chiorean cu povestea “Petrică și lupul”. Pornind de la premisa, de bună credință, că ar fi fost generată efectiv de o greșeală umană, care ulterior a fost corectată, reacția normală/logică era ca Chiorean să se intereseze de la responsabilul din Primărie dacă cele prezentate în articolul din 4 noiembrie sunt reale (sau să-ntrebe msnews, contactul fiind public). Așa s-ar fi convins că sunt.

 

Am fost informați încă din 5 noiembrie despre modificare, n-am reacționat atunci, considerând că articolul a generat măcar revenirea la legalitate. Am reacționat acum, exclusiv în acest mod explicativ, pentru a dovedi, din nou, o minciună publică (de data aceasta a unui ins hrănit și pe relația Florea & Maior), cauzată de o tentativă eșuată, dar disperată de a manipula publicul în privința credibilității msnews.

 

Rămânem la fel, chiar dacă vă deranjăm, pentru că interesul public e peste interesul de castă. Faceți administrație performantă pentru dezvoltarea orașului și suntem primii care consemnăm asta. Faceți ceea ce faceți, vom continua să facem public ceea ce se întâmplă în Târgu Mureș, în pofida acestor încercări imature.

 

Nu m-a surprins acest modus operandi, doar pionul expediat la înaintare, ca un sclav pe care-l hrănești și apoi îi ordoni să se sacrifice pentru tine – se presupune că acesta ar fi avut acces la informații privind profesionalismul celor din branșă, dar nu le-a accesat, dovedindu-se doar un alt pueril autosuficient din gașca de scutieri inabili ai plătitorilor săi.

 

 

 

Cătălin VISCHI

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare