BASCHET – BC Sirius Târgu Mureș câștigă într-o manieră categorică meciul de debut în Liga Națională

0
97

LIGA NAȚIONALĂ – BASCHET FEMININ. La Târgu Mureș, în Sala Sporturilor, s-a dat startul Ligii Naționale de baschet feminin ediția 2021-2022, debut organizat de FRB sub formă de turneu, în 2-3 octombrie – după ediţia din 2011, este pentru a doua oară când federația de profil organizează primele etape ale campionatului sub forma unui turneu. Toate echipele au intrat în teren purtând tricouri roz (culoarea speranței), în semn de susținere a luptei împotriva cancerului la sân.

 

În prima etapă, echipa mureșeană BC Sirius Târgu Mureș a dispus, cu 77-47 (22-16, 18-15, 20-7, 17-9) de CS Municipal Târgoviște, cu precizarea că în acest meci târgoviștencele au fost considerate gazde.

 

De la mureșence, cele mai multe puncte le-au înscris pe tabela de marcaj: Ruth Helena Sherrill (21 de puncte), Dalishia Denisa Griffin (16 puncte), Sara Solyom (12 puncte) și Ruxandra Diana Chiș (9 puncte). De la Municipal Târgoviște, cele mai bune marcatoare au fost: Gabriela Irimia (21 de puncte), Ancuța Stoenescu (7 puncte) și Alexia Doba (6 puncte). Iată rezultelor primelor 6 meciuri desfășurate :

 

ACS Sepsi Sic Sfântu Gheorghe – AC Triumf Botoșani: 124-47

Phoenix CSU Simona Halep Constanța – CS Universitatea Cluj-Napoca: 57-66

CS Municipal Târgoviște – BC Sirius Târgu Mureș: 47-77

CS Agronomia București – CS Municipal Satu Mare: 57-91

FCC Baschet UAV Arad – CSTBv CSU Olimpia Brașov: 96-45

CS Municipal Alexandria – CS Rapid București: 101-58.

 

După această primă etapă a Ligii naționale, târgumureșencele ocupă locul 5 și în următoarea etapă (9 octombrie 2021 va întâlni pe teren proprpriu CSTBv CSU Olimpia Brașov.

 

* Foto: @FRB

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ