Benzina s-a ieftinit din nou!

SCĂDERI DE PREȚ. Cea mai ieftină benzină standard costă azi 6,61 lei pe litru, ultima dată când s-a comercializat la un preț asemănător în România a fost în data de 29 decembrie 2021, când un litru de benzină standard se vindea cu 6,10 lei, arată datele Peco-online.ro

De asemenea, benzina premium a înregistrat și ea o scădere de preț, coborând la 6,57 lei pe litru. Declanșarea războiului din Ucraina, pe 24 februarie 2022, a provocat o creștere puternică a prețurilor carburanților, în doar câteva săptămâni prețul benzinei standard trecând de 8 lei pe litru (11 martie).

După o scurtă stagnare, prețul benzinei și-a reluat creșterea și pe 30 iunie a atins maximul de 8,65 lei pe litru. Aplicarea compensării de 50 de bani de către stat a oprit creșterea. Traseul ulterior al prețului a fost mai temperat, iar maximul atins de atunci până în prezent a fost de 7,22 lei pe litru (18 noiembrie).

În ultimele două săptămâni, operatorii stațiilor de alimentare au efectuat o serie de ieftiniri care au șters aproape 1 leu din prețul de vânzare al benzinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare