Bernadette Szőcs – două medalii de argint la turneul de tenis de masă de la Lima, Peru

SPORT. Jucătoarea de tenis de masă din Târgu Mureș, Szőcs Bernadette, a reușit să obțină două medalii de argint la prestigiosul turneu de la Lima, din Peru, parte a circuitului World Table Tennis Contender și ce adună în competiție unele dintre cele mai talentate sportive ale lumii.

În finala probei de simplu, Berni, care deține titlul de campioană europeană și ocupă locul 16 în clasamentul mondial, a fost învinsă cu scorul de 4-1 de către sud-coreeana Shin Yubin, sportiva de pe poziția a 9-a în lume.

A doua medalie de argint a fost obținută la proba de dublu mixt, unde a făcut echipă cu Ovidiu Ionescu din Buzău. În ultimul act al competiției, cei doi au suferit o înfrângere cu scorul de 2-3 în fața perechii spaniole Alvaro Robles/Maria Xiao.

Participarea lui Szőcs Bernadette la acest turneu din America de Sud a fost susținută de performanțele excepționale de la Jocurile Europene de la Cracovia, unde a obținut două medalii de aur (în proba de simplu și cu echipa feminină a României) și o medalie de bronz la proba de dublu mixt, alături de partenerul ei Ovidiu Ionescu din Buzău.

De-a lungul carierei sale, Szőcs Bernadette a adus numeroase distincții României în tenisul de masă. Ea a cucerit medalia de aur cu echipa României la Campionatele Europene din 2017 și 2019. De asemenea, în anul 2018, a obținut aurul la Europe Top 16 Cup de la Montreux, un turneu prestigios cu cele mai bune 16 sportive din Europa, în care a pierdut doar un set. În plus, la Campionatele Europene din 2022, a reușit să câștige medalia de aur la proba de dublu, alături de Sofia Polcanova, și medalia de argint la proba de dublu mixt, alături de Ovidiu Ionescu.

Din anul 2018, Bernadette Szőcs este cetățean de onoare al orașului Bistrița, iar fratele ei mai mare, Hunor Szőcs, urmează și el cariera de jucător de tenis de masă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare