BERNARD Arnault, cea mai bogată persoană din lume, își consolidează avansul față de Elon Musk, aflat pe locul al doilea

LVMH. Averea lui Arnault a ajuns la 210 miliarde de dolari, lăsându-l pe Musk în urmă.
Magnatul luxului vinde bunuri mai scumpe, în timp ce fondatorul Tesla reduce prețurile la vehiculele electrice.
Francezul care se află în spatele LVMH și-a văzut averea crescând cu 12 miliarde de dolari joi (13 aprilie), ajungând la aproape 210 miliarde de dolari, un nivel record și a doua cea mai mare creștere într-o singură zi din istorie, potrivit Bloomberg Billionaires Index.
Musk valorează 180 de miliarde de dolari, după ce a câștigat 3,8 miliarde de dolari.

Creșterea valorii nete a lui Arnault, în vârstă de 74 de ani, a venit după ce investitorii au aplaudat vânzările trimestriale publicate de producătorul genților Louis Vuitton, al șampaniei Moet & Chandon și al rochiilor Christian Dior.
Acțiunile LVMH au crescut cu 5,7%, atingând un nivel record în tranzacțiile de la Paris, propulsându-l în topul primelor 10 companii din lume, cu o capitalizare de piață de 444 miliarde de euro (648,6 miliarde de dolari americani).

Relativ discret, Arnault – a cărui familie deține 48% din capitalul social al LVMH – s-a alăturat la începutul acestei luni lui Musk și lui Jeff Bezos de la Amazon.com ca fiind singurele persoane a căror avere a depășit 200 de miliarde de dolari. El este prima persoană din afara SUA care reușește această performanță.

Performanța LVMH a fost impulsionată de cumpărătorii chinezi care au cumpărat produse scumpe după ce au ieșit din blocajele pandemice. Compania a înregistrat o creștere în toate regiunile, chiar și cu o “ușoară încetinire” în SUA.

În timp ce Arnault se îmbogățește din ce în ce mai mult vânzând haine de designer și bijuterii, averea lui Musk a scăzut de la vârful de 340 de miliarde de dolari. Tesla, producătorul de mașini electrice pe care l-a cofondat, reduce prețurile în toată gama sa din SUA în încercarea de a stimula cererea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare