Bienala Națională de Arhitectură – Eveniment important în domeniul arhitecturii, la UMFST G.E. Palade Târgu Mureș

EVENIMENT. Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al breslei arhitecților, organizat constant, din doi în doi ani, din anul 1994, de Uniunea Arhitecților din România.

Bienala are câte un concept nou pentru fiecare ediție, propus de conducerea Uniunii Arhitecților din România. Conceptul este structurat ca program cultural, având un conținut complex și de interes, atât pentru breasla arhitecților creatori, cât și pentru publicul larg cel căruia i se adresează producția de arhitectură.

Tema ediției din acest an este: „Arhitectura se face împreună”.
Târgu Mureș găzduiește în acest an secțiunea Efemer care prezintă și premiază proiecte în care arta se împletește cu arhitectura, proiecte care pun în valoare mediul construit și valori culturale neglijate, dirijând atenția spre fenomene culturale și favorizând implicarea publicului.

Expoziția reunește 44 dintre cele mai bune proiecte finalizate în ultimii doi ani în întreaga țară, fiind astfel o celebrare a arhitecturii de calitate.
Proiectele au fost evaluate de un juriu format din arhitecți români și spanioli, cu activitate notabilă în evenimente culturale: arh. Javier Peña Ibáñez, arh. Oana Simionescu, arh. Ionel Pascu, curator fiind arh. Angela Kovács.

Evenimentele de la Târgu Mureș se desfășoară în perioada 13 – 14 octombrie 2023 și sunt realizate de Uniunea Arhitecților din România, în colaborare cu UMFST G.E. Palade Târgu Mureș.
Programul evenimentelor AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare