Veste bună pentru economia României – Inflația în scădere la 8,8%

ECONOMIE. În ședința de guvern desfășurată pe 12 octombrie, premierul Marcel Ciolacu a adus o veste bună pentru economia României: rata inflației pe luna septembrie a scăzut la 8,8%. Această scădere a fost salutată de premier, care a exprimat încrederea că această tendință pozitivă va continua.

“Începem cu o veste bună. Inflația pe luna septembrie a scăzut la 8,8. Asta arată că măsurile de plafonare a prețurilor alimentelor de bază produc efectele dorite și sunt convins că direcția aceasta va continua și vom avea la finalul anului o inflație cât mai mică, așa cum am promis, cu o singură cifră,” a declarat Marcel Ciolacu.

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică, rata anuală a inflației a înregistrat o scădere de la 9,4% în august la 8,8% în luna septembrie. Această reducere a inflației a avut loc în contextul creșterii prețurilor la alimente cu 10,36%, a mărfurilor nealimentare cu 6,68% și a serviciilor cu 12,10%.

În comparație cu luna august, rata inflației a înregistrat o creștere de 0,79% în septembrie. Media lunară a inflației în primele nouă luni ale acestui an a fost de 0,6%.

Această reducere a inflației reprezintă o veste bună pentru economia României și pentru populație, deoarece poate contribui la menținerea puterii de cumpărare a consumatorilor și la stabilizarea prețurilor. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanța măsurilor de plafonare a prețurilor alimentelor de bază în obținerea acestor rezultate și a exprimat încrederea că direcția de scădere a inflației va continua și în perioada următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare