BILANȚ – Urmările incendiului de la fabrica de mobilă Dalin din Reghin: nicio victimă umană și două hale distruse, intervenția pompierilor a durat 7 ore

INCENDIU – REGHIN. În urma incendiului din seara de vineri, 30 aprilie 2021, de la fabrica mobilă Dalin din municipiul mureșean Reghin, conducerea firmei au precizat că au pierdut circa 10% din spațiile de producție (au ars două hale secundare) și că fabrica era închisă la ora izbucnirii incendiului, respectiv nu a fost pusă în pericol viața niciunui angajat (implicit nu au fost victime umane).

 

Ancheta ISU Mureș este în derulare, dar conducerea fabricii opinează că un scurtcircuit la instalația electrică a fost cel mai probabil cauza incendiului. Cele două hale vor fi reconstruite în aproximativ două luni, însă firma, care a primit deja trei oferte de la fabrici similare, care s-au oferit să-i ajute cu producția până la reconstrucția halelor devastate de incendiu, susține că are capacitatea de a livra la termen 95% din comenzi, angajații care lucrau în halele distruse urmând să fie relocați în halele funcționale. Celelalte 5% din comenzi vor fi livrate cu întârzieri de până la 3 săptămâni.

 

De asemenea, conducerea fabricii reghinene s-a declarat mișcată de solidaritatea de care a dat dovadă comunitatea reghinenă și mureșenă. Incendiul a izbucnit în jurul orei 21.40, iar acțiunile celor circa 60 de pompieri militari și civili implicați în misiune (au fost deplasate la fața locului, în regim de urgență, 12 autospeciale ale ISU Horea Mureș și serviciile de pompieri voluntari din comunele limitrofe, plus o autospecială de la fabrica Kastamonu) au durat peste 7 ore.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare