Bilete de tratament 2024 pentru pensionari: stațiuni disponibile, criterii de acordare și model de cerere

RECUPERARE. Pensionarii români primesc vești noi în privința biletelor de tratament pentru anul 2024. Șeful Casei de Pensii a anunțat că plafonul alocat pentru aceste bilete a crescut, iar în acest an vor fi puse la dispoziție mai multe bilete. Astfel, se vor distribui un total de 60.400 de bilete pentru tratament, comparativ cu anii precedenți când plafonul alocat era de 300.000 de lei, acum crescând la 400.000 de lei.

O noutate importantă este că soții pensionarilor care beneficiază de aceste bilete gratuit sau parțial vor putea merge împreună cu aceștia în stațiunile balneare din țară care au încheiate contracte cu Casa de Pensii. În acest caz, însă, ei vor trebui să achite integral costurile sejurului. Biletele acoperă tratamentul balnear sau de recuperare medicală, atât în stațiunile de la malul mării, cât și în zonele montane.

Beneficiarii acestor bilete sunt aceiași ca și în anii trecuți, incluzând pensionarii de invaliditate, persoanele persecutate politic în perioade de dictatură, veteranii de război și văduvele acestora, precum și persoanele cu handicap. Procesul de aplicare rămâne neschimbat, cu un concurs pe bază de punctaje, iar beneficiarii vor fi desemnați în conformitate cu limita de bilete și în conformitate cu prevederile legale.

Pentru a obține biletele de tratament, pensionarii trebuie să depună o cerere tip, cuponul de pensie, o declarație pe proprie răspundere că nu dețin alte surse de venit în afară de pensie și un bilet de trimitere de la medicul specialist sau medicul de familie.

Conform unui comunicat al Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), prima serie de bilete, asigurate în unitățile de tratament din proprietatea CNPP, începe în data de 19 februarie 2024.

Lista completă a stațiunilor și tarifele pentru biletele de tratament asigurate de SC TBRCM SA pentru anul 2024 sunt disponibile pe Portalul CNPP, la următoarea adresă: https://www.cnpp.ro/lista-statiunilor-si-tarifele-pentru-biletele-de-tratament.

Criteriile de acordare a biletelor de tratament pentru anul 2024 și modelul de cerere pot fi consultate aici: https://www.cnpp.ro/criterii-acordare-bilete-de-tratament.

Potrivit CNPP, maximum 15% din numărul total al biletelor vor fi acordate gratuit beneficiarilor unor legi speciale cu caracter reparatoriu, precum și persoanelor care au suferit accidente de muncă sau boli profesionale. Biletele, care includ tariful pentru 12 zile de tratament balnear, vor fi repartizate pe maximum 19 serii, pentru un sejur de 16 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare