Biletul de tren integrat: Călătorii vor putea cumpăra un singur tichet pentru mai mulți operatori. Sistemul a fost în teste luna trecută

FACILITATE. Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) urmează să lanseze luna aceasta biletul de tren integrat, o facilitate care va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pentru o rută pe care circulă doi sau trei operatori feroviari. Sistemul a fost în teste luna trecută, iar în martie ar trebui să devină și operațional în ,,mersul trenurilor” – sistemul infofer.ro, potrivit promisiunilor președintelui ARF, Ștefan Roșeanu. Sistemul informatic pentru emiterea biletelor integrate va permite călătorilor să cumpere un singur bilet pe o rută precum Bârlad-Zărnești pe care o deservesc doi operatori sau chiar trei operatori, CFR Călători, operatorul de stat pentru traseul până la Brașov respectiv operatorul privat Regio Călători de la Brașov la Zărnești, scrie economedia.ro.

De la Bârlad la Zărneşti nu poţi să mai mergi astăzi doar cu CFR Călători. Ai cel puţin doi operatori: CFR Călători şi Regio Călători. În unele situaţii poţi să mai şi un al treilea, Transferoviar – şi exemplele acestea pot să continue. Ca să mergi la Târnăveni, de asemenea, nu poţi să mergi doar cu CFR Călători sau doar cu Regio Călători care deserveşte Blaj-Târnăveni și atunci este problemă astăzi să ştii cu ce operator sau ce operator este pe linia respectivă, să te duci pe site-ul lui, da este o chestie care este total anapoda. Și dacă mergem cu avionul mergem la agenție sau pe site-uri care agreghează informația. Acest lucru îl finalizăm în aceste zile, cu colegii noştri de la Informatică Feroviară – şi îl vom lansa în faza de test luna aceasta şi de luna viitoare (n.r martie) va fi sigur funcţional – să poţi să cumperi un bilet pentru mai mulţi operatori sau pentru unul singur, în funcţie de ce ofertă ai pe ruta respectivă” – Ștefan Roșeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare